Uzņēmēju organizācijas prasa valdībai nomainīt CFLA vadību un FM ierēdņus

Uzņēmēju un eksportējošo nozaru organizācijas uzskata, ka Latvijas atveseļošanas un noturības plāna programmu ieviešana tiek nepamatoti kavēta, teikts Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) mediju paziņojumā.

Lai pievērstu uzmanību Latvijas atveseļošanas un noturības plāna (ANM) programmu ieviešanas kavēšanai, Latvijas lielākās uzņēmēju organizācijas – Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) – un septiņas eksportējošo nozaru asociācijas (LETERA, LIKTA, LKF, LAĶĪFA, MASOC, LPUF, LEEA) ir iesniegušas kopīgu vēstuli Ministru prezidentam, ekonomikas ministrei un finanšu ministram. Tajā viņi tiek aicināti veikt Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) vadības un “attiecīgo Finanšu ministrijas amatpersonu” nomaiņu.

“Ir nepieņemami un nav attaisnojami, ka Latvijas ekonomiskais izrāviens tiek kavēts no valsts pārvaldes puses. Koncentrējoties uz birokrātiskiem procesiem un formālismiem, nevis mērķi un rezultātiem, ANM plānā iekļautās ekonomikas transformācijas un produktivitātes reformas, digitālās transformācijas programmas netiek ieviestas plānotajos termiņos.

Līdz ar to nav pieejamas investīcijas, kas nepieciešamas Latvijas izaugsmei.

Tā vietā, lai koncentrētos uz ekonomisko transformāciju, Latvijas konkurētspējas atpalicība no reģiona valstīm turpinās pieaugt,” teikts kopējā paziņojumā. 

Viena no šīm organizācijām – Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) – izplatīja arī atsevišķu paziņojumu, konkrētāk skaidrojot situāciju: “Nav pieņemama situācija, kad viena valsts iestāde – Ekonomikas ministrija – atklāj digitalizācijas atbalsta programmas, aicinot uzņēmējus izmantot pieejamo ES fondu atbalstu, un tajā pašā laikā citas ministrijas pakļautībā esoša iestāde – CFLA – šo programmu realizāciju padara praktiski neiespējamu.”

LIKTA pārstāvēto uzņēmēju ieskatā,

CFLA vadībai pilnībā trūkst izpratnes

par inovāciju un digitalizācijas atbalsta programmu vadīšanu.

Attiecīgi ANM plānā iekļautās ekonomikas transformācijas un produktivitātes reformas, digitālās transformācijas programmas netiks ieviestas plānotajos termiņos, kā rezultātā uzņēmējiem nebūs iespējams apgūt plānotās investīcijas, kā arī Latvijas konkurētspējas atpalicība no reģiona valstīm turpinās pieaugt.

Lasiet arī: Pieņemtais budžets neveicinās ekonomikas transformāciju, spriež eksperti

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas