Vācija gatava pastāvīgi izvietot brigādi Lietuvā

Vācija ir gatava Lietuvā pastāvīgi izvietot armijas brigādi ar apmēram 4000 karavīriem, un tas notiek saskaņā ar NATO plānu austrumu flanga robežu stiprināšanai, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss (Boris Pistorius), 26.jūnijā apmeklējot Viļņu sacīja: “Vācija, kā NATO valsts un kā Eiropas lielākā ekonomika, tur savu solījumu aizsargāt austrumu flangu.” Ministrs nenosauca konkrētu laiku, kad brigāde tiks izvietota Lietuvā.

Iepriekš Berlīne norādījusi, ka Lietuvai būs nepieciešami vairāki gadi, lai sagatavotu kazarmas, apmešanās vietas ģimenēm, noliktavas un atbilstošas apmācību vietas. Pistoriuss sacīja, ka galvenais nosacījums ir atbilstoša infrastruktūra.

Vācija Lietuvā jau vada NATO daudznacionālo kaujas grupu, kurā ir ap 1000 karavīriem,

un kuras mērķis ir stiprināt austrumu flangu.

Papildus tam, Vācijas brigāde ir gatavībā, lai vajadzības gadījumā nekavējoties papildinātu spēkus Lietuvā. Viļņa jau vairākus mēnešus pieprasa, lai visa brigāde pilnībā atrastos uz vietas. Pistoriuss norādīja, ka Lietuvā esošo karavīru skaits pakāpeniski palielināsies, līdz ar atbilstošas infrastruktūras izveidi. Plānots, ka pilna sastāva brigāde Lietuvā nonāks tuvāko mēnešu laikā.

Brigāde tiek izvietota atbilstoši NATO reģionālajiem plāniem par atbildi uz iespējamu Krievijas uzbrukumu.

Lasiet arī: Militāro poligonu trūkums bremzē Baltijas valstis, norāda vācu ģenerālis

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas