Vācijas policija veikusi kratīšanu vides aktīvistu mājās

Vācijas policija visā valstī veikusi kratīšanas vides aktīvistu grupas Last Generation dalībnieku mājās saistībā ar noziedzīgas organizācijas veidošanu, raksta Politico.

Bavārijas kriminālpolicijas paziņojumā teikts, ka varas iestādes izmeklē septiņu aizdomās turamo saistību ar iespējamas noziedzīgas organizācijas izveidošanu un atbalstīšanu. Izmeklētāji apsūdz aizdomās turamos 1,4 miljonu eiro, kas iegūti ziedojumu kampaņās, noziedzīgu izlietojumu. Saskaņā ar policijas sacīto, kratīšanas mērķis bija atklāt informāciju par grupējuma struktūru un finansējumu.

Divi no aizdomās turamajiem tiek apsūdzēti par nozieguma plānošanu –

viņi bija iecerējuši sabotēt naftas cauruļvadu, kas ved no Triestes Itālijā uz Ingolštati Vācijā.

Kratīšanas izsaukušas vides aktīvistu dusmas, kas tiek aktīvi paustas sociālajos tīklos, tostarp arī mikroblogošanas vietnē Twitter. Daudzi atsaucas uz Vācijas kanclera Olafa Šolca (Olaf Scholz) vārdiem, ka Last Generation pretrunīgi vērtētās darbības ir “pilnīgs ārprāts”.

Policija izmeklēšanu sākusi pēc tam, kad kopš 2022.gada vidus saņemti neskaitāmi iesniegumi no sabiedrības. Kratīšana veikta 15 īpašumos visā Vācijas teritorijā. Amatpersonas arestējušas īpašumus, un iesaldēti divi konti. Tāpat pārtraukta Last Generation mājaslapas darbība.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas