Vācu amatpersona apsūdzēta par spiegošanu Krievijas labā

Vācijā arestēta valdības amatpersona, kas tiek apsūdzēta slepenas informācijas nodošanā Krievijai, bet personas identitāte netiek izpausta, raksta britu medijs BBC.

Saskaņā ar Vācijas personas datu aizsardzības likumdošanu, vīrietis tiek dēvēts tikai par Tomasu H. Aizdomās turētais strādājis nodaļā, kas saistīta ar militāro aprīkojumu un informācijas tehnoloģijām.

Tomass H. pēc savas iniciatīvas esot devies uz Krievijas vēstniecību Berlīnē, kā arī uz agresorvalsts konsulātu Bonnā, lai piedāvātu savus pakalpojumus. Vīrietis trešdien, 9.augustā, stājās tiesneša priekšā, un līdz tiesas sēdei paliks apcietinājumā.

Vācijas tieslietu ministrs Marko Bušmans (Marco Buschmann) sociālājā tīklā X (Twitter) rakstīja, ka federālais prokurors arestējis valdības amatpersonu, kura tiek turēta azidomās par spiegošanu Krievijas labā. Bušmans piebilda, ka tiek saglabāta augsta modrības pakāpe.

Prokurora birojs informējis, ka vīrietis esot izmantojis darbā iegūto informāciju ar nolūku nodot to Krievijas izlūkdienestu rīcībā.

Tomass H. arestēts savās mājās Koblencā, un veikta kratīšana.

Arests noticis pēc tam, kad Vācijas Drošības aģentūra jūnijā brīdināja par augstu spiegošanas risku no Maskavas puses. Kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī, arestēti vairāki vācieši. Janvārī tika apcietināts par Artūru E. dēvēts vīrietis, kurš apsūdzēts par iesaistīšanos slepenas informācijas nodošanas shēmā. Tiek uzskatīts, ka viņš saistīts ar kādu Vācijas Ārvalstu izlūkošanas dienesta darbinieku, kurš savukārt arestēts jau pērn decembrī.

Lasiet arī: Vācijas izlūkdienests brīdina par Krievijas spiegošanas mēģinājumu pastiprināšanos

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas