Vagner grupējums pēc Prigožina nāves pamet Baltkrieviju

Trešdien, 23.augustā, notriekta lidmašīna, uz kuras klāja esot atradies Vagner grupējuma līderis Jevgēņijs Prigožins. Pēc ziņām par Prigožina iespējamo nāvi grupējuma Vagner kaujinieki veidojot konvojus, lai no Baltkrievijas dotos uz Krieviju, ziņo Ukrainska Pravda.

Saskaņā ar informāciju no Baltkrievijas pagrīdes aktīvistiem, trešdienas, 23.augusta, vakarā dažās algotņu grupējuma nometnēs sākās

autokolonnu organizēšana, izbraukšanai uz Krieviju, taču Baltkrievijas speciāldienesti cenšoties novērst algotņu autotransporta izbraukšanu.

Vienlaicīgi Belaruski Hajun ziņojis par ievērojamām problēmām ar mobilā interneta savienojumu Cēlas ciematā, kas ir tuvu Vagner grupējuma nometnei. 

Taču Krievijas prezidents Vladimirs Putins pagaidām neesot sniedzis nekādus komentārus par Jevgeņija Prigožina nāvi, ziņo BBC.

Kad parādījās ziņas par avāriju, Putins piedalījies pasākumā Kurskas apgabalā, atzīmējot slavenās Otrā pasaules kara kaujas gadadienu. Pasākuma laikā viņš apliecinājis cieņu tiem krieviem, kas tika nogalināti “īpašajā militārajā operācijā” Ukrainā. Ne Vagner grupējums, ne Jevgeņijs Prigožins nav tikuši pieminēti. 

Kremlis neesot apstiprinājis Prigožina nāvi.

Iespējams, Putins gaidot, kamēr tiks izstrādāta oficiālā versija par notikumiem saistībā ar lidmašīnas katastrofu.

Krievijas aviācijas regulatora Rosaviacija paziņojusi, ka trešdienas lidmašīnas avārijā, bojā gājuši visi desmit pasažieri. Starp viņiem bija arī Prigožina vietnieks Valērijs Čekalovs un Vagner komandieris Dmitrijs Utkins.

BNN jau ziņoja, ka trešdien, 23.augusta, vakarā lidmašīna Embraer Legacy 600, kas saistīta ar Prigožina grupējumu, tika notriekta pie Bologojes rajona Kuženkinas ciema.

Lasiet arī: VIDEO| Avarējusi lidmašīna, kurā atradies Prigožins

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas