Valdība mūsu hokejistiem piešķir dubultotu naudas balvu

Par gūto trešo vietu Pasaules čempionātā hokejā valdība ceturtdien, 1.jūnijā, lēma piešķirt Latvijas hokeja izlasei un Latvijas Hokeja federācijai (LHF) 576 717 eiro. Šī summa ir uz pusi lielāka nekā sākotnēji plānotā.

Saskaņā ar Sporta likumu Latvijas vīriešu nacionālā izlase hokejā par izcīnīto trešo vietu šī gada Pasaules čempionāta finālturnīrā varēja pretendēt uz naudas balvu līdz 102 447 eiro, bet LHF, sporta veida tālākai attīstībai – uz naudas balvu līdz 106 716 eiro apmērā.

Vienlaikus IZM ieskatā, Latvijas sporta vēsturē

bronzas medaļu izcīnīšana “ir unikāla”, tāpēc sasniegumu nepieciešams novērtēt “visaugstākajā izpildvaras līmenī”.

Tāpēc tagad Latvijas izlases spēlētājiem, viņu treneriem un sportistus apkalpojošam personālam par Pasaules čempionātā izcīnīto trešo vietu plānots piešķirt 220 000 eiro, savukārt federācijai – 356 717 eiro. Naudu ir paredzēts atvēlēt no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Tāpat sadarbības līgumā starp IZM un LHF tiks noteikti federācijai piešķirtās summas izlietošanas mērķi. No tās 250 000 eiro tiks novirzīti bērnu un jauniešu hokeja treniņu procesam, bet 106 717 eiro – hokeja attīstībai, ne mazāk kā 50% paredzot jauno sportistu sagatavošanai.

Latvijas izlase čempionātu 28.maijā noslēdza ar trešo vietu, spēlē par bronzas medaļām ar 4:3 uzvarot amerikāņus. Latvijai tas ir kļuvis par visu laiku panākumiem bagātāko čempionātu. Iepriekš labākais rezultāts bija trīsreiz izcīnītā septītā vieta.

Lasiet arī: FOTO un VIDEO| Desmitiem tūkstoši cilvēku pie Brīvības pieminekļa sagaida Latvijas hokeja izlasi

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas