Valdība piešķir 15 tūkstošu eiro pabalstu trīnīšu ģimenei

Dabiņu ģimenei, kurai šā gada janvārī Rīgas Dzemdību namā piedzima trīnīši, piešķirts vienreizējs pabalsts – 15 tūkstoši eiro. Tas nolemts otrdien, 7.februārī, notikušajā Ministru kabineta sēdē, ziņo Labklājības ministrijas sabiedrisko attiecību speciālists Egils Zariņš. 

Kopš 1993.gada ģimenēm, kurās piedzimuši trīnīši, tiek sniegts vienreizējais sociālais pabalsts – kā tiešs materiālais atbalsts, ņemot vērā, ka ar trīs bērnu vienlaicīgu piedzimšanu un kopšanu rodas ievērojami lielāki papildu izdevumi.

Pabalsts netiek aplikts ar iedzīvotāju ienākuma nodokli,

tā izmaksu nodrošina Labklājības ministrija.

Vienreizējais sociālais pabalsts 2013.gadā tika izmaksāts vienai ģimenei, 2014.gadā – piecām ģimenēm, 2015.gadā – trīs ģimenēm, 2016.gadā – divām ģimenēm, 2017.gadā – divām ģimenēm, 2018.gadā – četrām ģimenēm, 2019.gadā – vienai ģimenei, 2020.gadā – vienai ģimenei, 2021.gadā – vienai ģimenei, ziņo ministrijas pārstāvis.

Atgādinām, ka Rīgas Dzemdību namā 25.janvārī tika sagaidīti pirmie šā gada Latvijas trīnīši – divi puikas un meitene. Viņu vecāki ir Dina un Jānis no Stopiņu pagasta, kuri pirms sešiem gadiem Rīgas Dzemdību namā sagaidīja savu pirmdzimto dēliņu Jānīti.

Trīnīši piedzima pusdienlaikā – pirmais puisītis un meitenīte plkst.12:07, bet pēc minūtes pasaulē nāca arī otrs puisītis. Abi brālīši piedzima 48 cm gari un svēra 2 374 g un 2 438 g, bet māsiņa bija 46cm gara un svēra 2 220 g. Trīnīšiem vecāki devuši skaistus latviskus vārdus – Emīls, Anna un Miks, sabiedrību informēja Rīgas Dzemdību nams.

Divdesmit trīs gadu laikā (no 2001.gada) Rīgas Dzemdību namā trīnīši pasaulē nākuši 23 reizes. Trīs trīnīši gadā jeb trīs reizes pa trim Dzemdību namā tika sagaidīti 2005. un 2014.gadā, kamēr dažus gadus trīnīšu nav bijis vispār.

Statistikas dati neapliecina, ka kāds no gada mēnešiem būtu trīņiem īpaši labvēlīgs; trīnīši pasaulē nākuši visos gadalaikos. Apmēram vienādās proporcijās pasaulē nākuši viena un dažāda dzimuma trīnīši.

Lasiet arī: Dzimstības pieauguma veicināšanai piedāvā palielināt bērnu kopšanas pabalstu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas