Valsts prezidenta amata kandidātiem trūkst pārliecinoša atbalsta sabiedrībā

Latvijas Televīzijas raidījums Kas notiek Latvijā? vēsta par valsts galvas amatam kandidātu vērtējumam veltītas aptaujas – ko pēc tā pasūtījuma pagājušajā nedēļā veica tirgus un sabiedriskās domas pētījumu firma SKDS – rezultātiem.  

Iegūtie dati liecina, ka 35% aptaujāto – no pavisam 1005 respondentiem – neatbalsta nevienu no trim Valsts prezidenta amatam izvirzītajiem kandidātiem. Savukārt 12% atbildējuši ar “grūti pateikt”.

Atbalstu Jaunās Vienotības izvirzītajam kandidātam, ilggadējam ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam aptaujā ir pauduši 22%,

taču gandrīz tikpat daudz respondentu Rīgas pilī saredz Apvienotā saraksta kandidātu

– arhitektu, Liepājas būvuzņēmēju un miljonāru Uldi Pīlēnu. Viņu atbalsta 21% aptaujāto. Tikmēr opozīcijā esošās partijas Progresīvie izvirzīto kandidāti – ES ierēdni un diasporas aktīvisti Elīnu Pinto – kā sev vēlamo ir atzīmējuši 10% respondentu.

Aptauja notika laika posmā no 17. līdz 21. maijam. Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā notiks 31.maijā. Valsts prezidenta amatam ir izvirzīti trīs kandidāti, taču nevienam no viņiem šobrīd nav ievēlēšanai nepieciešamā 51 deputāta atbalsta.

Lasiet arī: NA varētu savu kandidātu virzīt Valsts prezidenta vēlēšanu nākamajās kārtās

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas