Valsts rietumos mākoņi klās debesu lielāko daļu, austrumos to būs mazāk

Trešdien, 8.maijā, valsts rietumos mākoņi klās debesu lielāko daļu, austrumos to būs mazāk, taču jau naktī uz ceturtdien arī austrumos mākoņu daudzums sāks pakāpeniski palielināties, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Gan trešdien, gan ceturtdien vietām, galvenokārt valsts rietumos, novērosim lietu, un, ieplūstot vēsākai gaisa masai no ziemeļiem, jau no trešdienas vakara dažviet iespējams arī slapjš sniegs. Lai gan lielākoties piekrastes rajonos un valsts rietumos minimālā gaisa temperatūra būs 0…+5 grādu robežās, naktī uz ceturtdienu valsts centrālajos un austrumu rajonos gaidāma salna – vietām austrumos tā būs pat ļoti stipra, termometra stabiņam noslīdot līdz -5 grādu atzīmei! Dienās gaiss iesils līdz +7…+13 grādiem.

Sinoptiķi norāda, ka nedēļas nogalē, atkal pazeminoties atmosfēras spiedienam, piektdien nokrišņi gaidāmi teju visā valstī, bet brīvdienas solās būt lielākoties sausas.

Pastiprināsies rietumu vējš, brīžiem tas būs brāzmains. Visvējainākā diena būs sestdiena – valsts austrumos vējš brāzmās varētu sasniegt līdz pat 15 m/s. Naktis vairs nebūs tik vēsas, lielākajā daļā valsts termometra stabiņš noslīdēs līdz +1…+6 grādu atzīmei.

Diennakts gaišajās stundās maksimālā gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā iepriekšējās dienās.

Lasiet arī: “Pāris mēnešu atalgojums EP noderēs”. Ansis Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas