Valsts svētkus sagaidīsim ar lielākoties sausu un vēsu laiku

Nedēļas nogalē ir gaidāma atmosfēras spiediena paaugstināšanās, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Tas ļauj prognozēt, ka valsts svētku nedēļas nogali varēsim aizvadīt ar lielākoties sausu laiku.

Ceturtdien vietām mākoņi izklīdīs un uzspīdēs saule. Dažviet varēs novērot nokrišņus – lai gan galvenokārt gaidāma īslaicīga snigšana, piekrastes rajonos varētu parādīties arī kāda lietus lāse. Pūtīs lēns vējš, un

diena aizritēs labvēlīgi – ar 2.medicīnisko laika tipu.

Turpinot pazemināties gaisa temperatūrai, vietām ceļi saglabāsies slideni – satiksmes dalībniekiem jābūt īpaši piesardzīgiem! Dienā gaiss iesils līdz 0…+4 grādiem (pēc Celsija).

Nedēļas nogalē virs Latvijas turpinās paaugstināsies atmosfēras spiediens – dienas aizritēs lielākoties sausas, vējš būs lēns un termometra stabiņi turpinās pazemināties. Naktī lielākajā daļā Latvijas minimālā gaisa temperatūra būs -1…-6 grādu robežās. Arī dienās gaisa temperatūra daļā valsts saglabāsies negatīva – valsts svētku brīvdienās termometra stabiņš 0..+2 grādu atzīmi varētu sasniegt dažviet valsts rietumos un piekrastes rajonos.

Jaunās darba nedēļas pirmajā pusē laika apstākļi saglabāsies līdzīgi kā nedēļas nogalē. Vienīgi naktis kļūs vēl vēsākas – dažviet austrumos termometra stabiņš varētu noslīdēt līdz pat -9 grādiem. Pēc šī brīža prognozes, nedēļas otrajā pusē Latvijai pietuvosies plašs ciklons no ziemeļrietumiem, kas visā valsts teritorijā nesīs ne tikai nokrišņus un vēja brāzmas, bet arī siltāku gaisa masu – naktīs termometra stabiņš varētu vairs nenoslīdēt zemāk par 0 grādu atzīmi.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas