Varšava atvēl 117 miljonus zlotu bumbu patvertnēm un citiem drošības pasākumiem

Polijas galvaspilsēta Varšava nākamo divu līdz trīs gadu laikā iztērēs 117 miljonus zlotu (30 miljonus ASV dolāru, 27 miljoni eiro) bumbu patvertnēm un citiem drošības pasākumiem, karam kaimiņvalstī Ukrainā turpinoties jau trešo gadu, trešdien, 13.martā, paziņoja pilsētas mērs, vēsta Reuters.

Lai gan Polija ir NATO dalībvalsts un tās dalība aliansē garantē drošību pret Krievijas uzbrukumiem, karš aiz valsts robežas ir licis tai gatavoties iespējamiem triecieniem.

“Pēc mūsu pašu iniciatīvas mēs veicām patvēruma vietu inventarizāciju,” Rafals Tšaskovskis (Rafal Trzaskowski) sacīja preses konferencē pēc tam, kad Polijas Augstākā revīzijas iestāde publicēja ziņojumu par bumbu patvertnēm valstī.

Saskaņā ar ugunsdzēsības dienesta datiem mazāk nekā 4% iedzīvotāju

var rēķināties ar vietu, kur viņi varētu patverties, teikts revīzijā, kā arī konstatēts, ka trūkst pamatnoteikumu patvertnēm, tostarp tas, kāds aprīkojums un kādas tehniskās īpašības nepieciešamas šādām konstrukcijām.

Varšavā ir aptuveni septiņi miljoni kvadrātmetru platības, ko varētu izmantot kā patvertnes, sacīja pilsētas mērs, proti, pazemes autostāvvietas un metro stacijas.

“117 miljoni (zlotu) drošības uzlabošanai – līdzekļi nākamajiem diviem līdz trim gadiem, un mēs esam gatavi šim mērķim piešķirt vairāk naudas,” sacīja Tšaskovskis.

Viņš sacīja, ka slimnīcas tiks sagatavotas apdraudējumiem un sabiedrība tiks izglītota par to, kā rīkoties ārkārtas situācijās.

Lasiet arī: Izstrādātas vadlīnijas potenciālo patvertņu minimālajām tehniskajām prasībām

Lasiet arī: Putins apgalvo, ka Krievija ir “gatava” kodolkaram

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas