Putins apgalvo, ka Krievija ir “gatava” kodolkaram

Krievijas prezidents Vladimirs Putins apgalvoja, ka Krievija ir “gatava” kodolkaram ar Rietumiem, savus jaunākos komentārus, kas izskanēja trešdien, 13.martā, publicētajā intervijā Krievijas valsts plašsaziņas līdzekļiem, Putins izteica nedēļā pirms Krievijas prezidenta “vēlēšanām”, kurās viņam ir garantēta uzvara, lai nodrošinātu sev piekto pilnvaru termiņu, ziņo Politico.

“No militāri tehniskā viedokļa mēs, protams, esam gatavi,” sacīja Putins, kad jautāts, vai Krievija ir gatava kodolkaram. “Tās visu laiku ir mūsu rīcībā, pastāvīgi atrodas kaujas gatavībā.”

Putins trešdien arī brīdināja, ka amerikāņu karaspēka klātbūtne Krievijas vai Ukrainas teritorijā tiks uzskatīta par eskalāciju un “mēs pret to arī tā izturēsimies”, lai gan viņš piebilda, ka neuzskata, ka tas varētu notikt.

Pagājušajā mēnesī Francijas prezidents Emanuels Makrons (Emmanuel Macron) izraisīja ažiotāžu savu Rietumu sabiedroto vidū, kad atteicās izslēgt iespēju nosūtīt Rietumu karaspēku uz Ukrainu, ASV prezidentam Džo Baidenam (Joe Biden) kategoriski noraidot šo ideju.

Pagājušajā gadā Putins atcēla 1996.gada Vispārējā kodolizmēģinājumu aizlieguma līguma (CTBT) ratifikāciju, un trešdien atkārtoja, ka Krievija apsvērs iespēju atsākt kodolizmēģinājumus, ja to darīs ASV.

“Ja viņi veiks šādus izmēģinājumus, es to neizslēdzu,” viņš teica.

Lasiet arī: Makrons neizslēdz iespēju nosūtīt Rietumu karaspēku uz Ukrainu

Lasiet arī: NATO sabiedrotie izslēdz karaspēka nosūtīšanu uz Ukrainu, Kremlim atbildot uz Makrona izteikumiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas