Vasaras sajūtas: Gaiss iesils līdz +26 grādiem

Svētdien, 19.maijā, gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, pūtīs lēns vējš. Gaiss iesils līdz +22…+26 grādiem, vietām piekrastē līdz +19…+22 grādiem, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Dienas laikā pakāpeniski veidosies gubu mākoņi, kas pēcpusdienā daudzviet atnesīs lietu un pērkona negaisu, vietām pērkona lietusgāzes būs stipras un negaisa laikā pastiprināsies vējš. 

Nākamās nedēļas sākumā saule mīsies ar mākoņiem. Pirmdienas naktī un no rīta vietām austrumos lietus, iespējams pērkona negaiss. No pēcpusdienas daudzviet pērkona lietusgāzes.

Sinoptiķi norāda, ka dienas laikā daudzviet gaidāms lietus, pērkona negaiss, arī vējš pieņemsies spēkā, taču gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā līdz šim. Arī nedēļas otrajā pusē atsevišķās dienās Latvijas teritoriju skars lietus mākoņi, tomēr nokrišņu sadalījums būs nevienmērīgs.

Dienas vidū UV indekss sasniegs vidēju līmeni, tāpēc LVĢMC aicina būt piesardzīgiem, kā arī nav vēlams dienas vidū ilgstoši uzturēties tiešos saules staros!

Lasiet arī: Latvijas hokejisti ielaiž septiņus vārtus un zaudē Zviedrijai

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas