Vasarīgais siltums turpinās

Trešdien, 22.maijā, valsts ziemeļos mākoņu būs pavisam maz, bet dienvidos tie palaikam aizklās debesis, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Vietām valsts  dienvidos gaidāms īslaicīgs lietus, Latgalē arī pērkona negaiss. Pūtīs mērens ziemeļaustrumu, austrumu vējš, kas Kurzemē pēcpusdienā brāzmās pastiprināsies līdz 15 m/s. Gaiss iesils līdz +21…+26 grādiem, Kolkas, Rojas, Engures un Mērsraga pusē gaisa temperatūra būs +17…+20 grādiem.  

Jāņem vērā, ka turpmākajās dienās UV indekss dienas vidū sasniegs vidēju līmeni –  jābūt piesardzīgiem, kā arī ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros, atgādina sinoptiķi.

LVĢMC atzīmē, ka arī nedēļas otrajā pusē sauli brīžiem aizklās mākoņi. Lietus ceturtdien un piektdien  gaidāms galvenokārt valsts rietumu daļā, tāpat tam pievienosies pērkona negais ar stiprākām lietusgāzēm, krasām vēja brāzmām un krusu. Gaisa temperatūra nakts stundās būs +12…+17 grādu robežās, bet diennakts gaišajās stundās +22…+27 grādiem, saulei spīdot, vietām gaiss sakarsīs pat līdz +28 grādiem, vien vietām Kurzemes piekrastē nebūs tik karsts.

Brīvdienās virs Latvijas atmosfēras spiediens turpinās paaugstināties, un laika apstākļi saglabāsies līdzīgi. Palaikam līs, ducinās pērkons. Naktīs nebūs vēsāk par +12 grādiem, bet dienās teju visā Latvijā gaiss iesils līdz +22…+27 grādiem. Prognozes liecina, ka arī jaunnedēļ  turpināsies vasarai raksturīgi laika apstākļi.

Lasiet arī: Latvijas hokejisti smagā cīņā zaudē ASV

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas