Veselības ministrs rēķinās, ka “stradiņi” zaudēs daļu ES naudas

Visticamāk, daļa no Eiropas Savienības (ES) fondu naudas – 46 miljoniem eiro, paredzētiem Stradiņa slimnīcas A2 korpusa būvniecībai – tiks zaudēta. To Latvijas Radio raidījumam Krustpunktā atzina veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Saskaņā ar ES finansējuma saņemšanas nosacījumiem A2 korpusa būvniecība ir jāpabeidz līdz šā gada beigām. Taču pagājušajā nedēļā vizītē slimnīcā Abu Meri guvis pārliecību, ka projekts uz priekšu nevirzās un to līdz šā gada beigām nebūs iespējams pabeigt: “Jo nav iespējams 46 miljonus eiro izmantot divu mēnešu laikā, īpaši Latvijas apstākļos.”

Ministrs vienlaikus norādīja, ka

tiek strādāts pie iespējas novirzīt šo ES finansējumu

jomās, kur to būtu iespējams apgūt līdz šā gada beigām.

Abu Meri atzina, ka par problēmām ar šo projektu informēts neilgi pēc stāšanās amatā, tāpēc devies vizītē uz slimnīcu un ticis pieņemts lēmums mainīt Stradiņa slimnīcas padomi.

Jaunajā Stradiņa slimnīcas ēkas daļā paredzēts izvietot Neatliekamās medicīnas centra jeb uzņemšanas telpas, operāciju zāles, ķirurģijas un neiroķirurģijas profilus, neiroloģijas nodaļu un insulta vienību, sejas un žokļa ķirurģijas, intensīvās terapijas telpas, kā arī Sievietes un bērna klīniku kopā ar dzemdību bloku, norāda Latvijas Radio.

Lasiet arī: Bažas zaudēt ES finansējumu liek atsaukt Stradiņa slimnīcas padomi

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas