Vētra Hilary plosās ASV dienvidos

Svētdien, 20.augustā, ierodoties dienu agrāk nekā parasti ASV dienvidus skārusi tropiskā vētra Hilary, izraisot milzīgus plūdus Kalifornijas štatā un Losandželosas apgabalā; ticis izsludināts ārkārtas stāvoklis, vēsta Reuters.

Nacionālais meteoroloģijas dienests samazinājis vētras statusu no viesuļvētras uz tropisko vētru un neilgi pēc tam Kalifornijas gubernators Gevins Ņūsoms (Gavin Newsom) izsludinājis ārkārtas stāvokli lielākajā daļā Dienvidkalifornijas teritorijas, brīdinot par plūdiem. Prezidents Džo Baidens (Joe Biden) ir devis rīkojumu sniegt federālo palīdzību.

Sinoptiķi teikuši, ka kalnu un tuksnešu apgabalos varētu nokrist no 12 līdz 25 cm lietus, kas ir tik pat daudz, cik tuksneši parasti saņem gada laikā.

Vētra virzījās uz ziemeļiem pa Meksikai piederošo Lejaskalifornijas pussalu. Tā Meksikā nogalināja vismaz vienu cilvēku, kā arī tika ziņots par plūdiem, kas izskaloja ceļus.

Sociālajos plašsaziņas līdzekļos tiek publicēti video un bildes, kuros redzamas milzīgas, plosošas straumes, iznīcinot pilsētu ielas.

Sandjego apgabals, svētdienas, 20.augusta, pēcpusdienā pirmo reizi vēsturē saskārās ar tropisko vētru,

kā arī vētra Hilary kļuvusi par pirmo vētru, kas kopš 1939.gada plosījusi Losandželosas apgabalu, izraisot nopietnus plūdus, ziņo Reuters.

Sanbernardīno apgabalā uz austrumiem no Losandželosas ticis izdots rīkojums evakuēt pilsētas kalnos un ielejās. Venturas apgabalā uz ziemeļrietumiem no Losandželosas Nacionālais meteoroloģijas dienests brīdinājis par dzīvībai bīstamiem plūdiem, jo divu stundu laikā nokrišņu daudzums sasniedzis 5 cm.

Arī lielākie skolu rajoni Losandželosā un Sandjego pirmdien piesardzības dēļ atcēluši skolas.

Šī ir pirmā šāda veida vētra 84 gados, kas skar šo štatu ar rekordlielām lietusgāzēm, pārpludinot Losandželosu, ieskaitot Holivudu, kā arī tuksnešainos rajonus kā Palmspringsu un Nāves ieleju.

Lasiet arī: Krievijas kosmosa kuģis Luna-25 ietriecies Mēnesī

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas