VIDEO | ASV tiesas zālē apsūdzētais vardarbīgi uzbrūk tiesnesei

Nevadas tiesnesi Lasvegasas tiesā trešdien, 3.decembrī, uzbruka apsūdzētais uzreiz pēc tam, kad viņa noraidīja viņa lūgumu par nosacītu brīvības atņemšanu. Apsūdzētais Deobrs Redens (Deobra Redden) atradās tiesas zālē, lai saņemtu spriedumu apsūdzībā par miesas bojājumu nodarīšanas mēģinājumu ar būtiskiem miesas bojājumiem, teikts Klārkas apgabala tiesas paziņojumā CNN.

Tiesas sēdes laikā Redens un viņa advokāts lūdza tiesnesei Mērijai Kejai Holtusai (Mary Kay Holthus) piemērot viņam nosacītu sodu, nevis ieslodzījumu aiz restēm, norādot, ka 30 gadus vecais vīrietis vēlas atgriezties uz pareizajām sliedēm, ir atradis jaunu darbu un plāno atsākt mācības.

Tiesnese, piespriežot apsūdzētajam sodu, nolasīja viņa sodāmības vēsturi, kurā bija iekļauti

trīs smagi noziegumi, pārkāpumi, vairāki vardarbības gadījumi ģimenē, laupīšanas un mēģinājums ielauzties mājoklī.

Redena advokāts sacīja tiesnesei, ka uzskata, ka viņa klients varētu veiksmīgi izciest nosacītu brīvības atņemšanu.

Tiesnese atzinīgi novērtējusi izteikumus, sakot, ka apsūdzētajam pienācis laiks “pamēģināt kaut ko citu”, un norādījusi, ka, ņemot vērā viņa bagāto pagātni, viņa nevar piedāvāt nosacītu brīvības atņemšanu, saskaņā ar CNN.

Pēc lūguma noraidīšanas apsūdzētais akrobātiskā lēcienā uzbruka tiesnesei, kliedza rupjības un sita ar dūrēm.

Tiesnese Holtusa guva ievainojumus, pāris zilumus, sāpes un stīvumu ķermenī, taču viņa ātri atgriezusies darbā, žurnālistiem pastāstīja galvenais tiesnesis Džerijs Vīss (Jerry Wiese), piebilstot, ka viņa paudusi pateicību tiem, kas iejaucās un palīdzēja uzbrukuma laikā, un pateicas laba vēlētājiem.

Uzbrukuma laikā tika ievainots arī tiesneses maršals un juriskonsults. Maršals guva galvas traumu, bet juriskonsults guva rokas nobrāzumu. Abi jau tikuši izrakstīti no slimnīcas.

Tiesa pārskatot protokolus un plānojot veikt drošības uzlabošanas pasākumus, tostarp piesaistot vairāk apsargu tiesas zālē. Incidents tiek uzskatīts par unikālu, galvenajam tiesnesim piebilstot, ka viņš neko tādu nekad iepriekš nebija redzējis.

Apsūdzētajam Redenam, kurš uzbruka tiesnesei, tagad ir izvirzītas septiņas apsūdzības par aizsargātas personas aizskaršanu un miesas bojājumu nodarīšanu.

Lasiet arī: SpaceX nelikumīgi atlaida darbiniekus, kas kritizēja Īlonu Masku, apgalvo ASV darba aģentūra

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas