VIDEO | Čehijā vilcienu sadursmē bojā iet četri cilvēki, vairāk nekā 20 ievainoti

Četri cilvēki gājuši bojā un vismaz 23 tikuši ievainoti, kad vēlā trešdienas, 5.jūnija, vakarā pēc plkst. 23.00 Čehijas pilsētā Pardubicē pasažieru vilciens, kas pa galveno dzelzceļa koridoru no Prāgas uz austrumiem bija ceļā uz Slovākiju, sadūrās ar kravas vilcienu, atsaucoties uz ārkārtas dienesta amatpersonu un iekšlietu ministra Vita Rakušana (Vit Rakusan) ziņoto, vēsta “Reuters”.

Ugunsdzēsības un glābšanas dienests paziņoja, ka vilcienā atradušies vairāk nekā 300 pasažieru un uz negadījumu reaģējušas desmitiem policijas, ugunsdzēsēju un glābšanas dienestu vienības, kas palīdzēja evakuēt vagonus.

“Vilcienu sadursme Pardubicē ir liela traģēdija. … Izsaku visdziļāko līdzjūtību visiem cietušajiem,” vietnē “X” sacīja Čehijas premjerministrs Petrs Fiala (Petr Fiala).

Kadros no notikuma vietas bija redzams, ka vismaz viens vagons ir nobraucis no sliedēm, kā arī virkne neatliekamās palīdzības dienestu transportlīdzekļu un helikopters.

 

Saskaņā ar dzelzceļa administrācijas sniegto informāciju “RegioJet” pasažieru vilciens naktī brauca no Prāgas uz Košici Slovākijas austrumos.

Čehijas televīzija citēja ugunsdzēsēju preses pārstāvi sakām, ka kravas vilcienā atradās kalcija karbīds, taču pirmie divi vagoni bija tukši, tāpēc noplūde nav notikusi.

Transporta ministrs Martins Kupka (Martin Kupka), kurš kopā ar iekšlietu ministru devās uz avārijas vietu, televīzijas brīfingā sacīja, ka ir sākta avārijas izmeklēšana un ir pāragri spriest par tās cēloņiem.

Lasiet arī: Slovēnija atzīst Palestīnas valsti

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas