VIDEO | Dalailamam nācies atvainoties par aicinājumu “sūkt viņa mēli”

Tibetas garīgais līderis Dalailama pēc tam, kad atklātībā nonācis video, kurā viņš aicina mazu zēnu sūkāt viņa mēli, atvainojies par savu rīcību, raksta britu raidorganizācija BBC.

Dalailamas pārstāvji informējuši, ka viņš vēlas atvainoties bērnam un viņa ģimenei par kaitējumu, kādu varējis radīt viņa teiktais. Video arī redzams, kā Dalailama noskūpsta zēnu uz lūpām. Oficiālajā paziņojumā medijiem sacīts: “Viņa svētība bieži nevainīgi un rotaļīgi ķircina cilvēkus, ko satiek, arī publiski un kameru priekšā. Viņš nožēlo notikušo.”

Videoieraksts aizdedzis kritikas liesmas, un daudzi

sociālo tīklu lietotāji norāda, ka notikušais ir nepiedienīgs un ārkārtīgi satraucošs.

Incidents varētu būt noticis 28.februārī templī Dharamsalā. Dalailama tikās ar apmēram 120 skolēniem, kuri tikko bija pabeiguši nekustamo īpašumu uzņēmuma M3M Group filantropiskā atzara M3M Foundation organizētās mācības. Fonds video no pasākuma publiskoja martā, un vienā no ierakstiem redzams, ka Dalailama apskauj zēnu, kas vēlāk redzams arī nelāgu slavu guvušajā video.

@dailymail

Dalai Lama apologises after kissing young boy #fyp #dalailama #buddhist #monk #apology

♬ original sound – Daily Mail

Strīdīgajā video redzams, kā zēns jautā Dalailamam, vai drīkst viņu apskaut. Garīgais līderis norāda uz savu vaigu un saka: “Vispirms šeit.” Pēc tam, kad zēns Dalailamu noskūpsta uz vaiga, viņš apskauj Dalailamu, un viņam tiek prasīts arī skūpsts uz lūpām. Tam sekojis arī aicinājums sūkāt Dalailamas mēli.

Pēc tam seko apskāvieni, un Dalailama vēl brīdi runā ar zēnu.

Tibetā mēles izbāšana ir viena no sasveicināšanās formām. Dalailama pameta Tibetu 1959.gadā, kad tur pie varas nāca Ķīnas komunisti. 2019.gadā Dalailamas pārstāvjiem jau nācās atvainoties pēc tam, kad Tibetas garīgais līderis intervijā BBC paziņoja, ka, ja nākotnē par Dalailamu kļūtu sieviete, viņai noteikti jābūt pievilcīgai.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas