VIDEO | ES pārstāvis Šarls Mišels ierodas Kijevā, Ukrainai atzīmējot Maidana revolūcijas sākumu

Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels (Charles Michel) apmeklēja Kijevu dienā, kad Ukraina atzīmē Cieņas dienu – 10. gadadienu kopš masu protestu sākuma, kuri gāza Maskavas atbalstīto prezidentu un nosprauda Kijivai prorietumniecisku kursu. Šis atbalsta žests notika laikā, kad turpinās Krievijas iebrukums, un pirms Eiropas Savienības (ES) līderu iespējamās vienošanās sākt oficiālas sarunas par Ukrainas pievienošanos ES, ziņo Reuters.

“Prieks atgriezties Kijivā – starp draugiem,” Mišels rakstīja platformā X, publicējot fotogrāfiju, kurā viņš Kijivas dzelzceļa stacijā paspiež roku ES vēstniecei Ukrainā Katarīnai Maternovai.

 

Kijivā viesojās arī Moldovas prezidente Maija Sandu (Maia Sandu), kura tikās ar prezidentu Zelenski un viņa sievu Olenu un kopā viņi izrādīja cieņu 2014.gada revolūcijas laikā bojāgājušajām protestantiem, Ukrainai un Moldovai nākamajā mēnesī gatavojoties iespējamām oficiālām pievienošanās sarunām ES.


 

Otrdien Ukrainā tika atzīmēta Cieņas diena, pieminot 2004. un 2014.gada prorietumnieciskās revolūcijas, ziņo Reuters. Prezidents Zelenskis video uzrunā tautai uzsvēra, ka Kijivas centieni pievienoties ES pārvēršoties no “romantiska sapņa” par “realitāti”.

Prezidents Zelenskis pauda apņēmību panākt Ukrainas dalību ES,

neraugoties uz notiekošo konfliktu, norādot, ka kandidātvalsts statusam un pievienošanās sarunām jānoved pie pilntiesīgas dalības ES.

 

Tikmēr Krievijas spēki turpina uzbrukt Ukrainai un Reuters, atsaucoties uz Ukrainas amatpersonu ziņoto, vēsta, ka naktī uz otrdienu Krievijas raķešu uzbrukumā slimnīcai Selidovē, Doneckā, gājis bojā viens cilvēks un astoņi iedzīvotāji guvuši ievainojumus, un zem gruvešiem turpinās iespējamo upuru meklēšanas operācijas.

 

Atsevišķā uzbrukumā ogļraktuvei Harkovas apgabalā gājis bojā viens strādnieks, kā arī tikušas bojātas ēkas, transportlīdzekļi un elektrolīnija.

Lasiet vairāk: EK aicina sākt sarunas par Ukrainas dalību ES

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas