VIDEO| Festivāls Laima Rendezvous Jūrmala’23 saņem pasaules mūzikas zvaigžņu atbalstu pasākuma miera vēstij

Pirmdien, 24. jūlijā sabiedriskā labdarības organizācija Ziedot.lv kopā ar festivālu Laima Rendezvous Jūrmala atver ziedojumu kontu un tālruni, lai palīdzētu Ukrainas bērniem, kas cietuši no kara. Turklāt, festivāla organizatori informē, ka pasākuma miera motīvu atbalsta vairākas izcilas pasaules zvaigznes, tostarp  pasaules slavenās Īru grupas U2 solists Bono.

Mūziķi ir atsūtījuši festivālam video uzrunas Ukrainas cilvēkiem un māksliniekiem, paužot savu solidaritāti un neizsīkstošo atbalstu un vēlot izturību ukraiņiem, kas jau vairāk kā 500 dienas dzīvo kara apstākļos.

Bono, savu iedvesmas runu sāk ar “Labdien!” latviešu valodā un citē savas grupas hita Walk on vārdus: “Turpiniet! Turpiniet! To, kas jums ir, viņi nevar nozagt, viņi to nevar pat sajust. Turpiniet! Turpiniet! Šovakar palieciet drošībā!”

Savukārt ASV dīdžejs un producents Diplo savā video norāda, ka “esam sanākusi kopā šajā episkajā festivālā, pateicoties neticamajai Laimai Vaikulei.

“Šodien mēs pulcējamies, lai parādītu, ka jūsu neatlaidība un varonība atbalsojas visā civilizētajā pasaulē. Un, ka jūsu nelokāmā apņēmība iededz cerības dzirksti, kas mūžīgi degs spoži!” saka Diplo. 

Bet ASV rokgrupa Queens of the Stone Age un britu rokgrupa Arctic Monkeys kopējā vēstījumā pauž: “Mēs jūs ļoti atbalstām. Gaisma vienmēr uzvar tumsu!”

Paši festivāla organizatori pauduši, ka visiem Ukrainas bērniem ir nolaupīta bērnība. Tēvi aizstāv dzimteni, bet māmiņas ar bērniem, mērojot tūkstošiem kilometrus, devušās bēgļu gaitās”.

Festivāla producente Elita Mīlgrāve uzsver, ka “šogad pasākums ir veltīts mieram Ukrainā un ir  atbalsta un solidaritātes platforma Ukrainas māksliniekiem un izpildītājiem, kuri dodas no kara zonas pie mums, lai plaši pārstāvētu Ukrainu festivāla programmā”.

“Sākot ar 26.jūliju, kad modernais balets Freedom par spīti sarežģītajam ceļam, ved pie mums savas dekorācijas un izcilo programmu Skapis un dara to ar cerību, ka Latvijas skatītājs novērtēs viņu centienus sniegt izcilu priekšnesumu, lai iedvesmotu mūs turpināt atbalstīt ukraiņu tautu. Pirmie 100 ziedotāji saņems ielūgumus uz šo koncertu,” norāda Mīlgrāve. 

Ziedot.lv un festivāla rīkotāji kopīgi aicina cilvēkus zvanīt uz ziedojumu tālruni izmantojot numuru  +371 90006861, vai arī apmeklēt vietni ziedot.lv. Ziedojumus būs iespējams sniegt līdz festivāla noslēgumam. Viens zvans maksās 4.27 eiro, un šī akcija ir paredzēta, lai nodrošinātu palīdzību un atbalstu bērniem, kuri ir zaudējuši mājas, ģimenes un piederīgos Ukrainas karā. Sīkāk par fonda mērķiem https://www.ziedot.lv/laima-rendezvous-jurmala-ukrainas-berniem-4640 .

Lasiet arī: FOTO| Pēc 3 gadu pārtraukuma atgriežas gardēžu iemīļotais Vegānfestivāls

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas