VIDEO | Francijā turpinās ieslodzītā meklēšana pēc uzbrukuma policijas furgonam, kurā gāja bojā divi policisti

Francijas ziemeļos simtiem policistu trešdien, 15.maijā, joprojām meklēja izbēgušo ieslodzīto Muhamedu Amru, dēvētu par “Mušu”, kurš otrdien aizbēga no policijas furgona, kas viņu veda no tiesas sēdes uz cietumu, kad automašīna ietriecās policijas furgonā pie ceļa maksas punkta un bruņoti vīrieši atklāja uguni, nogalinot divus policistus, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns (Gerald Darmanin) trešdien Francijas plašsaziņas līdzekļiem sacīja, ka tas bijis “aukstasinīga barbarisma” uzbrukums un ka “bezprecedenta” meklēšanas pasākumos tikuši mobilizēti aptuveni 450 žandarmērijas un policijas darbinieki, prezidentam Emanuelam Makronam (Emmanuel Macron) otrdien piebilstot, ka

“tiek darīts viss, lai atrastu vainīgos”.

Prokurore Laura Beko (Laure Beccuau) sacīja, ka negadījums noticis otrdien ap plkst. 11.00 pēc vietējā laika, kad “Peugeot” markas auto ietriecās policijas furgonā pie nodokļu kabīnes. No “Peugeot” un “Audi”, kas, visticamāk, sekoja furgonam, izkāpa bruņotas personas, kuras vairākas reizes šāva un ievainoja un nogalināja policistus, bet pēc tam pameta notikuma vietu un paņēma Amru līdzi.

 

Vēlāk dienas gaitā divās atsevišķās vietās tika atrasti divi nodeguši transportlīdzekļi, kas, domājams, bija iesaistīti šajā incidentā.

Francijas tieslietu ministrs Ēriks Dupons-Moreti (Eric Dupond-Moretti) žurnālistiem sacīja, ka viens no nogalinātajiem policistiem atstājis sievu un divus bērnus, bet otrs nogalinātais 34 gadus vecais policists atstājis sievu, kura ir piektajā grūtniecības mēnesī. Trīs citi uzbrukumā ievainotie, 48, 52 un 55 gadus vecie policisti, arī ir tēvi.

“Tiks darīts viss – pilnīgi viss –, lai atrastu šī briesmīgā nozieguma vainīgos,”

sacīja Dupons-Moreti, piebilstot, ka vainīgie ir “cilvēki, kuriem dzīvība nav nekā vērta”, un viņi tiks sodīti “atbilstoši noziegumam”.

Amra 10.maijā tika notiesāts par laupīšanu ar ielaušanos, un Marseļas prokurori viņu apsūdzēja par nolaupīšanu, kuras rezultātā iestājās nāve.

Viņa advokāts Igs Vižjē (Hugues Vigier) Francijas ziņu kanālam BFMTV sacīja, ka “viņš vēlētos ticēt, ka viņš [Amra] nav zinājis par plānu viņu atbrīvot”.

“Šis plāns neatbilst tam, ko es par viņu zinu. Ja viņš par to zināja, tad man neizdevās saprast, kas viņš ir,” piebilda Vižjē.

Saskaņā ar dažu Francijas plašsaziņas līdzekļu ziņojumiem Amra šonedēļ mēģināja aizbēgt no cietuma kameras, mēģinot pārzāģēt kameras restes.

Prokurore Beko sacīja, ka Amra ir tiesāts 13 reizes, un pirmā sodāmība tika piespriesta 2009.gada oktobrī, kad viņam bija 15 gadi.

Tiek apgalvots, ka Amra ir saistīts ar kādu bandu Marseļā, kur valda ar narkotikām saistīta bandu vardarbība, taču, kā ziņots, viņa līdzšinējā kriminālvēsturē nav sodāmību par narkotiku noziegumiem.

Lasiet arī: Vācijas tiesa atzīst, ka AfD īsteno mērķus “pret demokrātiju”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas