VIDEO| Gods kalpot Rīgai lems par sadarbību ar ZZS

Partija Gods kalpot Rīgai (GKR) trešdien, 6.septembrī, paplašinātā valdes sēdē, lems par sadarbību ar politisko partiju apvienību Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS) un atbalstu topošajai valdei, informē GKR pārstāvji. 

Aizvadītā nedēļā Saeimā ievēlētā GKR priekšsēdētāja, pie frakcijām nepiederošā deputāts Oļegs Burovs LTV raidījumam Rīta panorāma atzina,

ka partijai ir bijušas pārrunas ar citu politisko spēku, ar kuru GKR plāno kopīgi startēt 2025.gadā gaidāmajās Rīgas domes (RD) vēlēšanās. 

Burovs norādīja, ka šī “partiju sadarbība” varētu ietekmēt arī viņa turpmāko darbu parlamentā. “Droši vien būtu absolūti loģiski – ja mēs pieņemsim lēmumu ar partiju X sadarboties 2025.gadā, diez vai būs pareizi šobrīd Saeimā atlikušajos gados līdz 2025.gadam sadarboties ar partiju Z vai Y,” piebilda Burovs, 

Jautāts par baumām, ka Burovs varētu būt viens no deputātiem, kas atbalstīs jauno valdību, politiķis atbildēja, ka “jau divus mēnešus klīstot baumas, ka viņš būšot piecdesmit trešā koalīcijas balss Saeimā”.

“Ja runājam nopietni, neviena partija vai partiju apvienība nav runājusi ar mani, ko man vajadzētu darīt balsojumā – vai viennozīmīgi balsot “par”, vai viennozīmīgi “pret”,” skaidroja Burovs un piebilst, ka viņam nav vajadzības domāt par to, kādam politiskajam spēkam pievienoties, jo viņš jau 11 gadus ir GKR biedrs. 

Par plānoto sadarbību ar partiju X [ZZS] Rīta panorāmai Burovs uzsvēra, ka tā nebūs pievienošanās vai apvienošanas, bet gan “startēšana kopā gaidāmajās Rīgas domes vēlēšanās”. 

Runājot par kardinālajām izmaiņām koalīcijā, Burovs uzsvēra, ka “pēc vairākiem apļiem būs iespējams nonākt pie tā, ka valdību sāks vadīt divas partijas – Progresīvie un ZZS”. Burovs arī pauda, ka piekrīt Nacionālās apvienības (NA) vadītāja Raivja Dzintara publiski paustajam -“ja būs vairāk partijas, tas nenozīmē, ka būs vieglāk risināt reformas”.

Iepriekš jau vēstīts, ka Burova vadītā partija šovasar no opozīcijas nonāca valdošajā Rīgas domes koalīcijā, un balsoja par Jaunās vienotības (JV) virzīto Rīgas mēra amata kandidātu Vilni Ķirsi. 

Īsi pirms Līgo svētkiem Burovs paziņoja par izstāšanos no frakcijas Latvija pirmajā vietā (LPV).

Šādu lēmumu viņš pieņēmis, jo LPV pārlieku tuvinoties partijai Stabilitātei, kas esot destruktīvi un nepareizi.

“Man lēmums nebalstās uz emocijām, tas ir ne tikai mans, bet arī manu kolēģu viedoklis. Mēs nolēmām pagājušā gada oktobrī startēt kopā ar Aināru Šleseru Saeimas vēlēšanās, tāpēc, ka ir zināmas veiksmes zināmas par Šleseru,” viņš teica.

Lasiet arī: Siliņa: Strīdu par atbildības nozaru sadalījumu jaunajā valdībā īsti nav

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas