VIDEO| “Gruzīni un krievi ir brāļi un māsas!” – Gruzijā “izsvilpj” amerikāņu grupu The Killers

Amerikāņu mūzikas apvienība The Killers koncerta laikā Gruzijas pilsētā Batumi tika izsvilpta pēc tam, kad mēģināja pūlim “iemācīt, ka gruzīni un krievi ir brāļi un māsas”, vēsta The Guardian.

Koncerta laikā grupas solists Brendons Flauvers uz skatuves paaicinājis krievu fanu kopīgi uzspēlēt bungas. Viņš mudinājis pūli vienam otru uztvert kā “brāļus un māsas”.

Flauvers norādījis pūlim, ka uz skatuves paaicinātais puisis ir krievs, un jautājis, vai cilvēkiem ir iebildumi pret to, ka viņš atrodas uz skatuves. Solista vārdi izsaukuši pūļa sašutumu – vairākums kliedza “boo” un steidzās pamest stadionu, kurā notika koncerts.

“Jūs nevarat atpazīt, vai kāds ir jūsu brālis? Viņš nav jūsu brālis? Vai mūs tiešām nodala mūsu valstu robežas? Vai es, būdams amerikānis, neesmu jūsu brālis?” pūlim jautājis

Flauvers un mudinājis koncerta apmeklētājus “svinēt to, ka viņi visi ir šeit kopā”.

Flauvers paudis, ka “visus klātesošos uztver kā brāļus un māsas”. Lai gan liela daļa pūļa pameta koncertu, grupa turpināja spēlēt.

Pēcāk grupa publiski atvainojās Gruzijas iedzīvotājiem, uzsverot, ka “ viņu mērķis nebija kādu aizvainot”.

“Mums ir sena tradīcija aicināt koncerta apmeklētājus uz skatuves un kopīgi spēlēt bungas. Sākotnēji likās, ka pūļa reakcija liecina, ka viņiem nav iebildu pret šī vakara skatītāja līdzdalību koncertā,” paziņojumā pauda The Killers.

Grupa arī uzsvēra, ka Flauversa komentāri tika pārprasti – grupa savus fanus dēvē par saviem “brāļiem un māsām”.

Jāpiebilst, ka šī nav pirmā reize, kad Gruzijas iedzīvotāji pauž savu attieksmi pret krieviem.

BNN jau vēstīja, ka jūlija beigās Gruzijas pilsētas Batumi ostā vietējie iedzīvotāji ar skaļiem protestiem padzinuši krievu kruīza kuģi.

Lasiet arī: VIDEO| “Teroristu valsts!” – Gruzīni padzen krievu kruīza kuģi

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas