VIDEO | Kalnu Karabahā sprādzienā gāja bojā 20 cilvēki; bēgļu skaits dubultojas

Azerbaidžānas Kalnu Karabahā, Stepanakertas pilsētā, degvielas noliktavā pirmdienas, 25.septembra, vakarā noticis sprādziens, kurā gājuši bojā 20 cilvēki un gandrīz 300 cilvēki ir nogādāti slimnīcā, daudzu stāvoklis joprojām ir kritisks, tā, atsaucoties uz vietējo Armēnijas iestāžu ziņoto, vēsta BBC.

Vietējās amatpersonas ziņojušas, ka lielākās daļas ievainoto veselības stāvoklis ir smags vai ļoti smags, uzsverot, ka Kalnu Karabahas medicīniskās iespējas ir nepietiekamas. Turklāt otrdien, 26.septembrī, izplatītajā paziņojumā teikts, ka sprādziena vietā tika atrasti 13 neidentificēti līķi, bet vēl septiņi cilvēki slimnīcā no ievainojumiem miruši.

Šis incidents notika laikā, kad Armēnijas valdība ziņoja, ka

no anklāva valsti šķērsojuši 13 350 bēgļu.

Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans pauda bažas, ka reģionā pašlaik notiek etniskās tīrīšanas, un uzsvēra, ka šim jautājumam jāpievērš starptautiskā uzmanība. Tikmēr Azerbaidžāna ir paziņojusi, ka reintegrēs etniskos armēņus kā “vienlīdzīgus pilsoņus”.

Armēnijas un Azerbaidžānas pārstāvji otrdien tiksies Briselē,

lai piedalītos sarunās, ko veicinās Eiropas Savienība.

Neraugoties uz Azerbaidžānas apliecinājumiem, Kalnu Karabahas iedzīvotāji joprojām ir nobažījušies. Kopš separātisti pagājušajā nedēļā pieņēma pamieru un piekrita atbruņoties, ir saņemta tikai viena 70 tonnu pārtikas piegāde. Etnisko armēņu līderi ziņo, ka tūkstošiem cilvēku reģionā nav pieejama pārtika, pajumte un viņi ir spiesti gulēt pagrabos, skolu ēkās vai zem klajas debess.

Daži no bēgļiem, kas svētdien ieradās Armēnijas pilsētā Gorisā, netālu no robežas ar Karabahu, pauda savas ciešanas. Kāds vīrietis BBC žurnālistiem sacījis: “Es visu savu dzīvi atdevu savai dzimtenei. Būtu labāk, ja viņi mani nogalinātu.”

Lasiet vairāk: Kalnu Karabahas armēņi piekrīt pamieram Azerbaidžānas militārās operācijas rezultātā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas