VIDEO | Kamala Harisa pieņem demokrātu nomināciju

Demokrātu konventa pēdējā vakarā ceturtdien, 22.augustā, viceprezidente Kamala Harisa (Kamala Harris) oficiāli pieņēma demokrātu nomināciju prezidenta amatam ar stingru aicinājumu izbeigt karu Gazā un apkarot globālo tirāniju, apsolot vadīt “jaunu ceļu uz priekšu”, radot asu pretstatu republikānim Donaldam Trampam (Donald Trump), kuru viņa apsūdzēja par klanīšanos diktatoriem, viņai un Trampam gatavojoties ciešajām prezidenta vēlēšanām pēc 11 nedēļām, ziņo “Reuters“.

Savā runā viņa izklāstīja dažus plašus ārpolitikas un iekšpolitikas principus, kā arī apņēmās strādāt “visu amerikāņu labā” un izveidot “iespēju ekonomiku”. Citas galvenās tēmas bija tiesību uz abortiem, aizsardzība, vienotība un darbaļaužu ambīcijas.

“…Savas mātes un ikviena, kurš kādreiz uzsācis prātam neiedomājamu dzīves posmu, vārdā, amerikāņu vārdā, cilvēku, ar kuriem es uzaugu, cilvēku, kuri smagi strādā … es pieņemu nomināciju,” ceturtdienas vakarā paziņoja Kamala Harisa.

 

Savos līdz šim spēcīgākajos ārpolitikas izteikumos Harisa sacīja, ka viņa darīs visu nepieciešamo, lai aizstāvētu ASV intereses pret Irānu, un nepiekāpsies tirāniem un diktatoriem.

Viņa sacīja, ka tādi līderi, tostarp Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns, “atbalsta Trampu”.

Viņa solīja atbalstīt Ukrainu tās karā pret Krieviju un NATO sabiedrotos.

Palestīniešu atbalstītāju protestu gaisotnē Harisa arī apņēmās nodrošināt Izraēlas drošību, vienoties par ķīlnieku un pamiera nolīgumu un izbeigt karu Gazā. Viņa uzsvēra Izraēlas tiesības uz pašaizsardzību, vienlaikus paužot dziļas bažas par humanitāro krīzi Gazā un solot panākt mieru un cieņu, kā arī palestīniešu pašnoteikšanās tiesības.

Harisa arī solīja samazināt nodokļus vidusslāņa iedzīvotājiem, no kā labumu gūs vairāk nekā 100 miljoni amerikāņu, un izklāstīja plānus, kas paredz tiesības uz abortu un tiesības balsot, palielināt mājokļu piedāvājumu un aizliegt pārtikas preču tirgotājiem “uzspiest cenas”. Viņas kampaņa arī ierosināja paaugstināt uzņēmumu ienākuma nodokļa likmi no 21% līdz 28%.

Uzvaras gadījumā Harisa būtu pirmā sieviete, kas ievēlēta par ASV prezidenti.

Viņa raksturoja 5.novembra vēlēšanas kā “vērtīgu, gaistošu iespēju pārvarēt pagātnes rūgtumu, cinismu un šķelšanās cīņas. Iespēju iezīmēt jaunu ceļu uz priekšu.”

Savā runā Harisa pretstatīja sevi Trampam, apsūdzot viņu vidusslāņa atstāšanu novārtā, viņa ieceri paaugstināt nodokļus, izmantojot tarifus, un abortu tiesību graušanu ar viņa izvēlētajiem Augstākās tiesas tiesnešiem. Harisa arī norādīja uz neseno Augstākās tiesas spriedumu attiecībā uz prezidenta imunitāti un riskiem, ko tas radītu, ja Tramps atkal iegūtu varu. “Iedomājieties Donaldu Trampu bez jebkādām robežām,” viņa sacīja.

Tramps publicēja virkni ziņu sociālajā vietnē “Truth Social” laikā, kad viņa runāja par viņu, tostarp: “Viņa simbolizē nekompetenci un vājumu – mūsu valsti izsmej visā pasaulē!” un “Pasaules tirāni viņu nekad necienīs!”.

Četru dienu konventa noslēgumā Čikāgas “United Center” sasniedza maksimālo ietilpību – 23 500 apmeklētāju, un ugunsdzēsības dienests liedza ieeju papildu apmeklētājiem.

Pēc tam, kad Harisa pabeidza savu runu, pūlī nolaidās 100 000 balonu, sacīja konventa amatpersona. To piepūšana prasījusi 75 brīvprātīgo, 30 darbinieku un duci skatuves darbinieku darbu.

 

Harisa mēneša laikā ir savākusi rekordlielu summu – 500 miljonus ASV dolāru un daudzās sabiedriskās domas aptaujās, kas veiktas cīņas štatos, ir samazinājusi starpību vai izvirzījusies vadībā pret Trampu. Saskaņā ar “FiveThirtyEight” veikto aptauju apkopojumu, visā valstī Harisas pārsvars pār Trampu ir 46,6% pret 43,8%.

Lasiet arī: VIDEO | Baidens emocionālā atvadu runā slavē Harisu kā demokrātu nākotni: Amerika, es tev devu visu, ko varēju

Lasiet arī: VIDEO | Kamala Herisa par savu “labo roku” izraugās Timu Volcu un uzsāk kopīgu vēlēšanu kampaņu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas