VIDEO | Kamala Herisa par savu “labo roku” izraugās Timu Volcu un uzsāk kopīgu vēlēšanu kampaņu

Demokrātu kandidāte uz ASV prezidenta amatu Kamala Herisa (Kamala Harris) un viņas jaunievēlētais viceprezidenta amata kandidāts, Minesotas gubernators Tims Volcs (Tim Walz), otrdien, 6.augustā, Filadelfijā pirmo reizi piedalījās kopīgā kampaņā, uzsākot vairāku dienu tūri pa galvenajiem štatiem, kuras mērķis ir tautu iepazīstināt ar Volcu, ziņo “Reuters”.

Par savu izvēli Harisa paziņoja jau dienas sākumā, izvēloties viceprezidenta amata kandidātu ar pieredzi vadošā amatā, militārā dienestā un pieredzi lauku, balto vēlētāju piesaistīšanā, kuri gadu gaitā atbalstījuši Trampu.

Uzrunājot vairāk nekā 10 000 cilvēku, Volcs stāstīja par savu bērnību mazpilsētā, 24 gadus ilgu kalpošanu Nacionālajā armijas gvardē, kā arī par savu vidusskolas skolotāja un trenera karjeru.

Viņš pastāstīja, ka viņa skolēni viņu iedvesmojuši kandidēt vēlēšanās, jo viņi viņā saskatījuši “apņemšanos radīt kopīgu labumu” un “ticību, ka viens cilvēks var kaut ko mainīt”.

Herisa, uzstājoties pirms Volca, uzskaitīja viņa titulus – vīrs, tēvs, skolotājs, treneris, veterāns, kongresmenis, gubernators – un pēc tam prognozēja, ka 5.novembrī gaidāmajās vēlēšanās viņš iegūs jaunu titulu – ASV viceprezidents.

“Viņš ir tāds cilvēks, kas liek cilvēkiem justies piederīgiem un iedvesmo viņus sapņot,” viņa teica.

Herisas kampaņa paziņoja, ka pēc tam, kad tika paziņots, ka Volcs ir kļuvis par viceprezidenta kandidātu, tā ir savākusi vairāk nekā 20 miljonus ASV dolāru.

Pensilvānijas štats, kur notika pirmais vēlēšanu mītiņš, tiek uzskatīts par, iespējams, vissvarīgāko štatu spraigajā vēlēšanu cīņā starp demokrātiem un republikāņiem.

Herisas piedalīšanās vēlēšanu sacensībās pēc Džo Baidena (Joe Biden) izstāšanās arī strauji mainīja vēlēšanu dinamiku, samazinot Trampa pārsvaru aptaujās.

Volcs 2006.gadā tika ievēlēts ASV Pārstāvju palātā republikāņu apgabalā un nostrādāja 12 gadus, pirms 2018. un 2022.gadā tika ievēlēts par Minesotas gubernatoru. Viņš ir īstenojis progresīvu programmu, tostarp bezmaksas ēdināšanu skolās, klimata mērķus, vidusslāņa nodokļu samazināšanu un paplašinātu apmaksātu atvaļinājumu.

Pirmā mītiņa laikā Volcs kritizēja Donaldu Trampu (Donald Trump) un senatoru Džeidī Vensu (JD Vance), sakot, ka Tramps nepareizi rīkojies Covid laikā, uzsverot neveiksmes ekonomikā un pieaugošo vardarbīgo noziedzību viņa laikā, piebilstot, ka “izsmej mūsu likumus, sēj haosu un šķelšanos”.

Viņš arī vērsās pret republikāņiem saistībā ar sieviešu reproduktīvajām tiesībām, atsaucoties uz Augstākās tiesas 2022.gada spriedumu, kas izbeidza sieviešu konstitucionālās tiesības uz abortiem. Volcs, iemiesojot viceprezidenta “uzbrucējsuņa” lomu, attiecībā uz personiskajām izvēlēm apgalvoja, ka “nevajag bāzt savu degunu svešās darīšanās”, gūstot spēcīgu atbalstu.

 

Tramps un Venss nevilcinoties kritizēja jauno kampaņas pāri kā pārāk liberālu.

“Šis ir visradikālāk kreisais duets Amerikas vēsturē,” Tramps rakstīja savā sociālo mediju platformā, Vensam žurnālistiem apgalvojot, ka Herisas izvēle norādot uz viņas tieksmi apmierināt savas partijas radikālos spēkus.

Venss arī kritizēja Volcu par viņa reakciju uz 2020.gada Džordža Floida protestiem, apgalvojot, ka viņš bijis pārāk iecietīgs pret nemierniekiem.

Amerikāņi parasti koncentrējas uz prezidenta amata kandidātu, taču viceprezidenta amata kandidāti var palīdzēt vai kaitēt ar savu pagātni, popularitāti savā štatā un spēju ietekmēt svarīgos vai neatkarīgos vēlētājus.

Republikāņu stratēģe Rina Šaha (Rina Shah) norādīja, ka, izvēloties Volcu, Herisa “vadījās pēc savas intuīcijas”, cenšoties “neatbaidīt jaunos cilvēkus”.

Otrā izvēle uz viceprezidenta amata kandidatūru bija Pensilvānijas gubernators Džošs Šapiro (Josh Shapiro), taču Šapiro piedzīvojis progresīvo grupu un palestīniešu aktīvistu kritiku par viņa atbalstu Izraēlai un rīcību koledžas protestos saistībā ar karu Gazā.

Lasiet arī: VIDEO | Tramps apsūdz savu sāncensi Herisu par savas rases izmantošanu politiskos nolūkos

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas