VIDEO | Krievija apgalvo, ka Ukraina notriekusi lidmašīnu, nogalinot savus 65 gūstekņus

Trešdien, 24.janvārī, Krievija apsūdzēja Ukrainu, ka tā apzināti notriekusi Krievijas militāro transporta lidmašīnu Il-76, kas vedusi 65 sagūstītos Ukrainas karavīrus uz apmaiņu. Vietējā amatpersona ziņoja, ka visi 74 cilvēki, tostarp seši krievu apkalpes locekļi un trīs apsargi, kas atradās uz militārās transporta lidmašīnas Il-76 klāja, ir gājuši bojā pēc tam, kad tā tika notriekta netālu no Belgorodas, tā, atsaucoties uz Krievijas valsts mediju ziņoto, vēsta Reuters.

Apsūdzot Ukrainu apzinātā rīcībā, Krievija apgalvo, ka Ukrainas vadība esot bijusi informēta par militāro transporta lidmašīnu, kas vestu Ukrainas karavīrus uz plānoto apmaiņu.

Ārlietu ministrijas paziņojumā apgalvots, ka ir pārkāpta iepriekš noslēgtā vienošanās, un norādīts, ka Ukrainas vadības rīcība, notriecot lidmašīnu, ir terora akts, neņemot vērā tās pilsoņu dzīvības.

Ukrainas prezidenta padomnieks Mihails Podoļjaks aģentūrai Reuters sacīja, ka komentārus sniegs vēlāk, jo esot nepieciešams laiks, lai noskaidrotu visus datus.

Ukrainas militārās izlūkošanas dienesta GUR pārstāvis Andrijs Jusovs raidorganizācijai “Radio Svoboda” sacīja, ka trešdien bija plānota gūstekņu apmaiņa.

Ukrainas Aizsardzības ministrija, atsaucoties uz aģentūru “Interfax-Ukraina”, paziņoja, ka pašlaik tai trūkst ticamas informācijas, bet solīja dalīties ar informāciju, tiklīdz tā būs pieejama.

Sociālajos medijos publicētajos kadros redzams,

kā lidmašīna pirms avārijas krīt ar degunu uz leju un zaudē detaļas. “Telegram” publicētajos attēlos no avārijas vietas redzamas laukā izkaisītas atlūzas.

 

Sākotnēji Ukrainas medijs “Ukrainska Pravda”, atsaucoties uz militāriem avotiem, apgalvoja, ka Kijiva notriekusi lidmašīnu, kurā atradās raķetes S-300. Tomēr vēlāk medijs šo ziņu laboja, norādot, ka informācija nav apstiprināta no citiem avotiem.

Krievijas parlamenta deputāts un atvaļinātais ģenerālis Andrejs Kartapolovs apgalvojis, ka Krievijas militārās transporta lidmašīnas notriekšana bija apzināta rīcība, lai sabotētu apmaiņu, un norādījis, ka tika izmantotas ASV vai Vācijā ražotas raķetes.

Krievijas Aizsardzības ministrija ziņoja, ka incidenta laikā konstatējusi divus Ukrainas raķešu palaišanas gadījumus.

Ja informācija apstiprināsies,

tas būs nāvējošākais šāda veida incidents Krievijas starptautiski atzītajās robežās gandrīz divus gadus ilgušā kara laikā, saskaņā ar Reuters.

Il-76 ir militāra transporta lidmašīna, kas paredzēta karaspēka, kravas, militārā aprīkojuma un ieroču pārvadāšanai pa gaisu. Tajā parasti ir piecu cilvēku apkalpe, un tā var pārvadāt līdz 90 pasažieriem.

Lasiet arī: Krievijas pilnvarotās personas apgalvo, ka Ukrainas uzbrukumā Doneckas pilsētai nogalināti 27 cilvēki

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas