VIDEO | Krievija raida 82 raķetes un dronus uz Ukrainas energosistēmu

Krievija ar 82 raķetēm un droniem ceturtdienas, 11.aprīļa, agrā rīta stundā uzbruka Ukrainas elektroenerģijas sistēmām piecos reģionos, paziņoja amatpersonas, palielinot spiedienu uz satricināto energosistēmu, Ukrainas pretgaisa aizsardzības krājumiem sarūkot, ziņo Reuters.

Triecieni nodarīja bojājumus objektiem no Ļvovas apgabala pie Polijas robežas līdz pat Ziemeļaustrumu Harkivas apgabalam, kur elektrības padeve tika pārtraukta 200 000 cilvēku, sacīja Oleksijs Kuleba.

 

“Mums ir vajadzīga pretgaisa aizsardzība un cits atbalsts aizsardzībai, nevis acu aizvēršana un garas diskusijas,” “Telegram” sacīja prezidents Volodimirs Zelenskis.

Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēkiem izdevās notriekt 57 no 82

raķetēm un droniem visā valstī, paziņojumā pavēstīja komandieris Nikolajs Oleščuks.

“Ukrenergo” tīkla operators paziņoja, ka uzbrukumos Odesas, Harkivas, Zaporižijas, Ļvovas un Kijivas reģionos ir bojātas uzņēmuma apakšstacijas un elektroenerģijas ražošanas iekārtas.

Ukrainas lielākais privātais elektroenerģijas uzņēmums DTEK, kas Krievijas 22. un 29.marta uzbrukumu laikā zaudēja 80% no savas ražošanas jaudas, paziņoja, ka Krievijas uzbrukumi skāra divas uzņēmuma elektrostacijas, nodarot nopietnus zaudējumus.

Krievijas uzbrukums izpostīja Tripiļas termoelektrostaciju Kijivas apgabalā, kā rezultātā tika pilnībā iznīcinātas uzņēmuma “Centerenergo” ražošanas iekārtas, atsaucoties uz uzņēmumu, ziņo “Kyiv Independent“.

 

Iznīcinātā spēkstacija netālu no Kijivas, kas ir galvenā elektroenerģijas piegādātāja Kijivas, Čerkasu un Žitomiras reģioniem, ir trešā un pēdējā valsts enerģētikas uzņēmumam “Centrenergo” piederošā spēkstacija.

Uzbrukumi tika vērsti arī pret divām pazemes krātuvēm, kurās Ukraina uzglabā dabasgāzi, tostarp arī tām, kas pieder ārvalstu uzņēmumiem, paziņoja enerģētikas uzņēmums “Naftogaz”. Uzņēmums piebilda, ka objekti turpina darboties.

ASV vēstniece Bridžeta Brīnka (Bridget Brink) sacīja, ka desmmit raķetes trāpīja pa kritiski svarīgu infrastruktūru Harkivas apgabalā vien.

“Situācija Ukrainā ir briesmīga, nedrīkst zaudēt ne minūti,” viņa teica.

Ukraina ir brīdinājusi, ka tā var izsmelt savas pretgaisa aizsardzības rezerves, ja Krievija turpinās intensīvos triecienus, un, ka tai jau tagad nākas pieņemt sarežģītus lēmumus par to, ko aizsargāt.

Ārlietu ministrs Dmitrijs Kuleba sacīja, ka Krievijas nakts uzbrukumā tika izmantotas sešas ballistiskās raķetes, kuras var notriekt mērķus dažu minūšu laikā un kuras ir daudz grūtāk notriekt. Kijiva apgalvo, ka tieši tāpēc tai ir vajadzīga ASV ražotā pretgaisa aizsardzības sistēma “Patriot”.

“Ukraina joprojām ir vienīgā valsts pasaulē, kurai tiek uzbrukts ar ballistiskajām raķetēm. Šobrīd “Patriot” nav citas vietas, kur būt,” Kuleba rakstīja platformā “X”.

Lasiet arī: Krievijas spēki sarīko asiņainus uzbrukumus Ukrainas dienvidos un ziemeļos

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas