Krievijas spēki sarīko asiņainus uzbrukumus Ukrainas dienvidos un ziemeļos

Krievijas spēki trešdien, 10.aprīlī, veica nāvējošus uzbrukumus vairākiem jau ierastiem mērķiem Ukrainas dienvidos un ziemeļos, Harkivas un Odesas apgabalos, nogalinot septiņus cilvēkus un ievainojot daudzus citus, tā atsaucoties uz amatpersonu ziņoto, vēsta Reuters.

Odesas apgabalā dienvidos agrā vakara stundā raķetes uzbrukumā gāja bojā četri cilvēki, tostarp desmit gadus veca meitene, un vēl 14 tika ievainoti, paziņoja apgabala gubernators Olehs Kipers. Vietnē “Telegram” Kipers paziņoja, ka četri no ievainotajiem ir smagā stāvoklī, un ārsti cīnās par viņu dzīvībām. Vienam vīrietim uzbrukuma rezultātā tika amputētas kājas.

Ziemeļaustrumu Harkivas apgabalā, kas ir saskāries ar intensīviem Krievijas uzbrukumiem pilsētām un energoapgādes objektiem, pēc apgabala gubernatora Oleha Sinehubova teiktā, uzbrukumā aptiekai Lipcu ciematā gāja bojā 14 gadus veca meitene un divas sievietes. Divi cilvēki tika ievainoti, un glābēji gruvešos meklēja vēl citus upurus.

Ukrainas ziemeļaustrumos, Vovčanskas ciematā, divas vadāmās bumbas trāpīja klīnikai, ievainojot vienu cilvēku, kā paziņoja Sinehubovs. Turklāt Krievijas karaspēks uz autobusa nometa sprāgstvielu, ievainojot vienu cilvēku, kā ziņo Iekšlietu ministrija.

 

Krievijas robežas pusē Kurskas apgabala gubernators Romāns Starovojts paziņoja, ka Ukrainas dronu uzbrukumā automašīnai nogalināti trīs cilvēki, no kuriem divi bijuši bērni.

Odesā no plkst. 18.00 līdz 18.30 tika raidītas raķetes, kas, domājams, bija ballistiskās raķetes “Iskander-M”, nodarot bojājumus arī transporta infrastruktūrai.

“Cilvēki automašīnās un ar kājām devās mājās darba dienas beigās un kļuva par dubultā trieciena upuriem,”

“Telegram” paziņoja Ukrainas bruņotie spēki.

Uzbrukumā tika skarta arī degvielas uzpildes stacija, kas turpināja degt vēl vēlu vakarā, kā arī veikali, noliktavas un administratīvās ēkas cieta no triecieniem.

Prezidents Volodimirs Zelenskis savā nakts video uzrunā nosodīja nāves gadījumus, sakot: “Krievijas terors turpinās dienu un nakti pie mūsu robežas un frontes rajonos”.

Zelenskis sacīja, ka augstāko komandieru un militārās rūpniecības amatpersonu sanāksmē viņš apspriedis raķešu ražošanu Ukrainā, un norādīja, ka Ukrainas rūpniecība ir sasniegusi “nepieciešamos rezultātus”.

Šveices valdība trešdien paziņoja par plāniem 15.-16.jūnijā Birgenstokas kūrortā Nidvaldenas kantonā netālu no Lucernas rīkot augsta līmeņa konferenci, kuras mērķis ir panākt mieru Ukrainā. Tomēr Krievija ir norādījusi, ka nepiedalīsies.

Lasiet arī: Zelenskis kritizē Šolca skaidrojumu, kāpēc viņš nesūta “Taurus”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas