VIDEO | Krītošas komētas fragments “kā filmā” izgaismo debesis virs Spānijas un Portugāles

Saskaņā ar Eiropas Kosmosa aģentūras (EKA) datiem sestdien, 18.maijā, vēlu vakarā pār Spānijas un Portugāles teritoriju debesīs iemirdzējās spilgts komētas fragments, kādam Lisabonas iedzīvotājam aprakstot notikumu, kas debesis pārvērta koši zaļā krāsā, “kā filmā”, ziņo “Reuters”.

Svētdienas rītā EKA vietnē “X” dalījās ar video, kurā redzams “satriecošs meteors” Spānijas rietumu pilsētas Kaseresas debesīs, piebilstot, ka viņu speciālisti analizējot objekta lielumu un trajektoriju, lai izvērtētu iespējamību, ka kāda daļa objekta varētu būt palikusi nesadegusi un nonākusi uz Zemes virsmas.

 

Tomēr vēlāk tā paziņoja, ka tas, šķiet, ir “neliels komētas gabals”, nevis meteors, un lēsa, ka tas lidojis virs Spānijas un Portugāles

ar ātrumu 45 km/s, pirms sadega virs Atlantijas okeāna.

“Iespējamība, ka tiks atrasti kādi meteorīti, ir ļoti maza,” sacīja EKA.

Spānijas astronomiskā observatorija arī paziņoja, ka Andalūzijas Astrofizikas institūta veiktā sākotnējā analīze liecina, ka objekts ir ar “komētas izcelsmi”.

Sociālajos tīklos tika izplatīti video, kuros redzams, kā vairākās Portugāles un Spānijas pilsētās un ciematos nakts debesīs ir redzams spilgts objekts, kas debesis uz īsu brīdi padara gaišas.

Daudzi cilvēki sazinājās ar neatliekamās palīdzības dienestiem, un Madrides Spānijas neatliekamās palīdzības dienests 112 ziņoja, ka saņēmis vairākus zvanus.

Lasiet arī: Igaunijā dzīvojošie ES pilsoņi: šodien un pirms 20 gadiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas