VIDEO | Levits ar kundzi piedalās 14.Saeimas vēlēšanās

Valsts prezidents Egils Levits un Andra Levites kundze sestdien, 1.oktobrī, 14.Saeimas vēlēšanu dienā, devās vēlēt uz Rīgas Purvciema vidusskolu, informē Valsts prezidenta kanceleja.

Valsts prezidents, sniedzot komentāru medijiem, aicināja Latvijas pilsoņus piedalīties vēlēšanās: «Lai visi Latvijas pilsoņi izpildītu savu pienākumu, ietu vēlēt un izvēlētos to partiju, kas ir saprātīga un spēj Latviju turpmākajos četros gados izvest cauri vētrainiem ūdeņiem. Partiju piedāvājums patiešām ir labs; mums ir gan konservatīvākas, gan liberālākas, gan nacionāli orientētas partijas.»

Lasiet arī: 14. Saeimas vēlēšanas: jau nobalsojuši 42,28% balsstiesīgo iedzīvotāju

Savu aicinājumu izteica arī Andra Levites kundze: «Visiem pilsoņiem ir jāiet balsot! Tas notiek tikai reizi četros gados, un šo dienu var veltīt savai valstij, jo mēs ievēlēsim cilvēkus, kuri izšķirs Latvijas nākotni vismaz nākamajiem četriem gadiem.»

Kā zināms, sestdien,1.oktobrī, pulksten 7.00 Latvijā durvis vēruši 949 vēlēšanu iecirkņi, kuri būs vaļā līdz pulksten 20.00.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) dati, 14.Saeimas vēlēšanās pirmajā stundā, proti, līdz pulksten 8.00 Latvijā nobalsojuši nedaudz vairāk kā 24 000 vēlētāju jeb 1,56% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Šonedēļ trīs dienās, kad atsevišķos vēlēšanu iecirkņos bija iespēja nodot glabāšanā balsi 14.Saeimas vēlēšanās, balsotāju aktivitāte bijusi lielāka nekā pirms četriem gadiem – šo iespēju kopumā izmantoja 63 342 pilsoņi jeb 4,11% no vēlētāju kopskaita.

Salīdzinoši vēlēšanās pirms četriem gadiem kopumā trīs dienās savu balsi glabāšanā bija nodevis 33 791 vēlētājs jeb 2,18% no visiem balsstiesīgajiem Latvijas iedzīvotājiem.

Kā norāda CVK, vēlētājs, kurš iepriekš nodevis balsi glabāšanā, drīkst pārdomāt un balsot atkārtoti vēlēšanu dienā, 1.oktobrī. Šādā gadījumā glabāšanā nodotais balsojums netiks līdzskaitīts, jo katram balsstiesīgajam pilsonim ir tiesības balsot vienu reizi.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas