VIDEO | LTV leģenda apvainojas un aiziet intervijas vidū. Kaimiņš raidījumā “Suņu būda V2.0” iztaujā Andreju Volmāru

Kultūras žurnālista un televīzijas raidījumu vadītāja Andreja Volmāra viesošanās raidījumā “Suņu būda V2.0” izvērtās īsa un saspringta. Kā raidījuma noslēgumā teica tā vadītājs Artuss Kaimiņš: “Par “Me Too” [runāt] nevarēja, par sabiedrisko mediju nevarēja, par ko vēl nevarēja? Ne par ko nevarēja. Par Stūra māju mēs mazliet varējām ieskicēt, bet arī nevarēja”.

Raidījuma sākumā Artuss Kaimiņš gribēja noskaidrot pieredzējušā kultūras žurnālista viedokli par “Me Too”, uz ko Andrejs Volmārs atbildēja, ka viņu tas neinteresē un “katrs gadījums ir konkrēts, individuāls. Runāt kaut ko vispār es negribu, mani tas neinteresē”.  

Savukārt uz Artusa Kaimiņa teikto, ka Saeimā tiek virzīta Tieslietu ministrijas ideja kriminalizēt seksuālo uzmākšanos, A.Volmārs pauda: “Mani daudz vairāk interesē citas iespējamās kriminālatbildības, piemēram, par to, kā tiek noniecināta Latvijas valsts, kā tiek apgānīti Latvijas valsts simboli. Tas mani interesē. Mani neinteresē tas, tas ir sīkums, par ko tu man tagad prasi, par ko uztraucas ļoti daudz cilvēki”.  

Atbildot Artusa Kaimiņa replikai, ka “mūsu pieci lielākie portāli šo naratīvu pumpē”, Andrejs Volmārs atzina, tas notiek tādēļ, ka “ir izdevīgi pašlaik”. “Izdevīgi šiem portāliem, ne jau sabiedrībai. Portāliem vajag, lai pievērstu uzmanību, lai būtu skatījumi. Un kas ir skatījumi? Skatījumi tā ir naudiņa.”

Taujāts, kādas ir viņa domas par krievu valodu sabiedriskajos medijos, Andrejs Volmārs atbildēja ar pretjautājumu: “Kāpēc jābūt Latvijas valstī sabiedriskajos medijos krievu valodai?”. Turpinoties sarunai par krievu valodas lietošanu sabiedriskajos medijos, LTV žurnālists, atbildot uz Kaimiņa jautājumu atzina, ka, piemēram, LTV direktoram viņš to nav teicis un aicināja likt mieru Latvijas televīzijai. “Es nedrīkstu pēc Ētikas kodeksa kritizēt un vērtēt, es nedrīkstu,” tā Andrejs Volmārs. Uz Artusa Kaimiņa iebildumu, ka runa nav par privātu televīziju, bet gan par sabiedrisko mediju, A.Volmārs atbildēja:

“Es tev atkārtoju, es esmu parakstījies. Mēs tūlīt pārtraucam šo sarunu.”

Runājot par divvalodību sabiedriskajā medijā, Andrejs Volmārs atzina, ka jābūt latviešu valodai. Tomēr kad Artuss Kaimiņš taujāja, vai viņš atceras, cik ilgi šis dialogs Latvijas televīzijā, sabiedriskajā medijā kā tādā ir, ka valodai vajadzētu būt vienai, Volmārs atbildēja ar pretjautājumu: “Kāpēc tu man to prasi? Es neatbildu par valodu Latvijas televīzijā, kāpēc tu man to prasi?” un aicināja mainīt tēmu. Uz Artusa Kaimiņa teikto, ka raidījuma viesis jau desmit minūtes mēģina neatbildēt uz viņam uzdotajiem jautājumiem, Andreja Volmāra atbilde bija īsa un lakoniska: “Zini ko, tad beidzam. Viss, paldies, beidzam.”

Visu interviju kopumā var apskatīt video formātā:

Lasiet arī: Kultūras ministrei nākas “pasvīst”. Kaimiņš raidījumā “Suņu būda V2.0” iztaujā Agnesi Loginu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas