VIDEO| Lukašenko: “Mūs uztrauc vāgneriešu plāni doties uz Poliju”

“Mūs ļoti uztrauc vāgneriešu plāni un lūgumi atļaut doties “ekskursijā” uz Varšavu,” vizītes laikā Sanktpēterburgā Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam paudis Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko, vēstī portāls Meduza. 

Sarunas laikā Lukašenko uzsvēra, ka dislocētā krievu algotņu grupas Vagner biedri pieprasa atļauju iet uz Rietumiem.

“Ļaujiet mums, gribam uz Rietumiem. Es jautāju, kāpēc jūs vēlaties doties uz Rietumiem?” stāstīja Lukašenko un piebilde, ka vagnerieši paskaidrojuši, ka vēlas “doties ekskursijā uz Varšavu un Žešovu”. 

Baltkrievijas diktators arī norādīja Putinam, ka pagaidām vāgnerieši tiek turēti grožos, taču viņus var nākties pārvietot uz citu tālāku bāzi. Tāpat Lukašenko uzsvēra, ka Vagner vēlas doties tieši uz Žešovu, jo liela daļa militārās tehnikas, kas nāk no šī apgabala ir nonākusi Ukrainas kara laukā, un “vagneriešiem ir zobs uz attiecīgo Polijas apgabalu”. 

“Žešova vāgneriešu skatījumā, ir visu “nelaimju cēlonis”,” sprieda Lukašenko

un piebilda, ka Baltkrievija centīsies visādi apslāpēt un aizkavēt Vagner grupējuma centies doties uz Poliju. Lukašenko arī lūdza Putinu pasekot līdzi to vāgneriešu darbībām, kas ir palikuši Krievijā. 

BNN jau vēstījā, ka pēc jauniem draudiem no Baltkrievijas puses,

Polija pārvietos dažus savus militāros spēkus no valsts rietumiem uz austrumiem vēstī portāls Visegrad 24. 

Polijas valdības rīcībā esošā informācija liecina, ka algotņu grupējums Vagner ir ieradies militārajā bāzē netālu no Brestas pilsētas, kas atrodas tieši blakus Baltkrievijas – Polijas robežai. 

VAGNERIEŠI PAGAIDĀM TURĀS KOPĀ AR BALTKRIEVIJAS ARMIJU, ZIŅO VISEGRAD 24.

Iepriekš jau vēstīts, ka  Baltkrievijas armija rīko kopīgas mācības ar Vagner  kaujiniekiem.

Lasiet arī: Polija pārvieto militāros spēkus tuvāk robežai ar Baltkrieviju

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas