VIDEO| Pēc Krievijas dronu trieciena Ukrainas Donavas ostās izcēlušies ugunsgrēki

Krievijas karaspēkam naktī uz trešdienu, 2.augustu, ar droniem uzbrūkot Ukrainas Donavas ostām, tur izraisījušies ugunsgrēki un bojāti gandrīz 40 000 tonnu graudu, paziņojis Ukrainas infrastruktūras ministrs Oleksandrs Kubrakovs.

“Krievi uzbruka noliktavām un labības elevatoriem – tika bojāti gandrīz 40 000 tonnu graudu,” šodien sociālajos medijos paziņoja Kubrakovs. Viņš uzsvēra, ka šīs ostas ir būtiskas pasaules nodrošināšanai ar pārtiku un atklāja, ka

graudi bija paredzēti vairākām Āfrikas valstīm, Ķīnai un Izraēlai.

Kubrakovs sacīja, ka Krievija uzbrukumā izmantojusi dronus, ko tai piegādā Irāna.

Odesas apgabala administrācijas vadītājs Olehs Kipers šorīt platformā Telegram pavēstīja, ka “atbilstoši situācijai plkst.5.30 nav ziņu par cietušajiem”.

Atsaucoties uz avotu, ziņu aģentūra Reuters vēstīja, ka Krievijas dronu triecienā Izmajilā pie Donavas nodarīti nopietni postījumi. Mediji iepriekš ziņoja, ka Izmajilā nodarīti postījumi jūras stacijai un Donavas kuģniecībai.

Ukrainas Bruņoto spēku operatīvā pavēlniecība “Dienvidi” ziņoja, ka būtiski postījumi nodarīti daudzstāvu administratīvajām ēkām.

Ukrainas Melnās jūras ostu faktiskās blokādes dēļ Donava tika uzskatīta par galveno alternatīvu Ukrainas labības eksportam.

Žurnāls “Forbes” nule ziņoja, ka pirmo reizi pēc Krievijas izstāšanās no “labības darījuma” vienā no Ukrainas Donavas ostām ieradušies tīrs ārzemju kuģi. Kā vēsta izdevums, Grieķijas un Izraēlas kuģi Izmajilas ostas virzienā ieradušies no Bosfora, bet Turcijas-Gruzijas kuģis – no Turcijas ziemeļiem.

Lasiet arī: Ukraina notriekusi 23 dronus Shahed

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas