VIDEO | Pūlis iebrūk Dagestānas lidostā, lai izrēķinātos ar izraēliešiem

Pūlis, kliedzot antisemītiskus saukļus, svētdienas, 29.oktobra, vakarā iebruka Dagestānas lidostā Mahačkalā, Krievijā. Sociālajos medijos publicētajos video redzams, kā pūlis skrien cauri lidostai uz skrejceļu, aplencot lidmašīnas un, kā ziņots, meklējot cilvēkus, kas ieradušies no Telavivas, vēsta BBC.

Rosaviācija ziņo, ka Krievijas drošības spēki lidostā atguvuši kontroli, un lidosta tagad būs slēgta līdz otrdienai. Saskaņā ar Krievijas ziņu aģentūru sniegto informāciju ir aizturētas aptuveni 60 personas, kas, domājams, bija iesaistītas incidentā.

Kā redzams publicētajos video, pūlī Mahačkalas lidostā bija iesaistīti simtiem cilvēku, dažiem rokās bija palestīniešu karogi un daži skandēja Allahu Akbar. Vietējie ziņoja, ka protestētāji pie lidostas apturēja automašīnas, pieprasot uzrādīt dokumentus un haotiski meklēja Izraēlas pases.

Incidenta rezultātā tika ievainoti divdesmit cilvēki, tostarp policisti. Divi cilvēki ir kritiskā stāvoklī, ziņo republikas Veselības ministrija.

Dagestānas valdība pauda atbalstu Gazai, bet aicināja iedzīvotājus saglabāt mieru un nepiedalīties šādos protestos.

Dagestānas gubernators Sergejs Meļikovs Telegram kritizēja pūļa iebrukumu lidostā, uzsverot, ka ir necienīgi vārdiski apvainot svešiniekus un pārmeklēt viņu kabatas, meklējot pases. Viņš stingri nosodīja uzbrukumus sievietēm ar bērniem. Viņš sacīja, ka

pūļa rīcība ir “dūriens mugurā” Dagestānas patriotiem,

tostarp tiem, kas Krievijas bruņoto spēku sastāvā cīnās Ukrainā, un solīja, ka tiesībaizsardzības iestādes pienācīgi risinās šo incidentu.

Vietējā valdība ir ierosinājusi krimināllietu saistībā ar sabiedriskajām nekārtībām.

Sestdien Hasavjurtā, Dagestānā, pie viesnīcas sapulcējās pūlis, kurā pēc pūļa domām, bija apmetušies izraēlieši. Vēlāk policija ļāva dažām personām iekļūt viesnīcā, lai pārliecinātos, ka viesnīcā nav izraēliešu, ziņo vietējie mediji ChP Dagestan.

Dagestāna, kurā pārsvarā dzīvo musulmaņi, atrodas Ziemeļkaukāzā pie Kaspijas jūras un tur dzīvo aptuveni 3,1 miljons cilvēku.

Lasiet arī: VIDEO | Tūkstošiem cilvēku piedalās Parīzes pirmajā oficiālajā demonstrācijā palestīniešu atbalstam

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas