VIDEO | Putins beidzot runā par Prigožina nāvi

Ceturtdien, 24.augustā, aptuveni 24 stundas pēc tam, kad Vagner līdera privātā lidmašīna avarēja, Vladimirs Putins pārtraucis klusēt par Jevgeņija Prigožina nāvi, izsakot līdzjūtību ģimenēm, kuru radinieki esot atradušies lidmašīnā, kura nogāzusies, un sakot, ka grupējuma vadītājs esot bijis “talantīgs cilvēks”, ziņo BBC.

Kā ziņots BNN, Kremlis pēc notikušā klusēja. Putins neminēja ne vārda par to, par ko runāja liela daļa pasaules. Tomēr ceturtdienas, 24.augusta, vakarā situācija mainījās.

“Vispirms vēlos izteikt visdziļāko līdzjūtību visu bojāgājušo ģimenēm [..],” viņš teica pārraidē savā Kremļa rezidencē. “Sākotnējie dati,” viņš turpināja, “liecina, ka lidmašīnā atradās Vagner darbinieki.”

Putins turpināja, sakot, ka tie bijuši cilvēki, kuri devuši nozīmīgu ieguldījumu mūsu [Krievijas] kopīgajā cīņā pret neonacistisko režīmu Ukrainā akcentējot Kremļa nepatieso naratīvu, ka Ukraina ir saistīta ar nacismu.

Runājot par Prigožinu, Putins sacīja, ka pazīst viņu kopš 90.gadu sākuma, un raksturoja viņu kā

“cilvēku ar sarežģītu dzīvi”, kurš pieļāvis kļūdas, taču vienmēr sasniedzis rezultātus “gan sev, gan kopējam labumam, kad es to lūdzu – kā pēdējos mēnešos”.

Lai gan par Prigožinu runāja pagātnes laikā un izteica līdzjūtību upuru ģimenēm, tomēr Putins atturējās skaidri apstiprināt Prigožina nāvi, sakot, ka tiks veikta izmeklēšana un lietas apstākļi tiks “pilnībā” noskaidroti, lai uzzinātu, kas tieši ir noticis.

BNN jau ziņoja, ka 23.augusta vakarā lidmašīna, uz kuras klāja atradies arī algotņu grupējuma Vagner vadītājs Jevgeņijs Prigožins, tikusi avārijā. 

Lasiet arī: VIDEO| Avarējusi lidmašīna, kurā atradies Prigožins

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas