VIDEO | Putins brīdina par globālo konfliktu, Krievijai atzīmējot Otrā pasaules kara uzvaru

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien, 9.maijā, apsūdzēja Rietumus, ka tie radot globāla konflikta risku un paziņoja, ka viņš nevienam neļaus apdraudēt pasaules lielāko kodolvalsti, Krievijai atzīmējot Padomju Savienības uzvaru pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā, ziņo “Reuters“.

Putins uzrunāja Krievijas karavīru pulkus Sarkanajā laukumā, retajā maija sniegputenī.

 

Krievijas karaspēkam virzoties pret Rietumu atbalstītajiem Ukrainas spēkiem, Putins apsūdzēja “augstprātīgās” Rietumu elites, ka tās aizmirst Padomju Savienības izšķirošo lomu nacistiskās Vācijas sakāvē un ka tās kurina konfliktus visā pasaulē.

“Mēs zinām, pie kā noved šādu ambīciju pārspīlētība. Krievija darīs visu, lai nepieļautu globālu konfliktu,” sacīja Putins. “Taču tajā pašā laikā

mēs neļausim nevienam mūs apdraudēt. Mūsu stratēģiskie spēki vienmēr ir kaujas gatavībā.”

Otrajā pasaules karā Padomju Savienība zaudēja 27 miljonus cilvēku, tostarp daudzus miljonus Ukrainā, taču galu galā uzvarēja nacistus, un 1945.gadā virs Reihstāga tika pacelts sarkanais padomju uzvaras karogs.

Putins sacīja, ka Krievija ciena visus sabiedrotos, kas piedalījās nacistiskās Vācijas sakāvē, uzsverot, ka Krievija atceras Otrā pasaules kara izšķirošās kaujas, izceļot Maskavu, Ļeņingradu, Staļingradu, Kursku, Harkivu, Minsku, Smoļensku, Kijivu un citus reģionus. Viņš norādīja, ka šīm kaujām bija izšķiroša nozīme, nosakot cilvēces likteni.

Krievija parādē demonstrēja minimālu militāro tehniku, parādot tikai vienu tanku T-34, bet garām lidojošās iznīcinātājlidmašīnas pārlidoja ar Krievijas karoga krāsām.

Parādē tika demonstrēta arī starpkontinentālā stratēģiskā raķete “Yars”, televīzijas diktoram norādot, ka tai ir “garantētas spējas uzbrukt mērķim jebkurā zemeslodes punktā”.

 

Rietumvalstu līderi nebija ieradušies uz parādi. Taču piedalījās Baltkrievijas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Tadžikistānas, Turkmenistānas, Uzbekistānas, Kubas, Laosas un Gvinejas-Bisavas valstu līderi.

Lasiet arī: “Cars” Putins saka Rietumiem: Krievija runās tikai ar vienlīdzīgiem nosacījumiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas