VIDEO| Rinkēvičs novērtē policijā notiekošās reformas

Tikšanās laikā ar Valsts policijas (VP)  priekšnieku Armandu Ruku, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs atzinīgi novērtēja strukturālās reformas, kuru rezultātā policija attīstās un kļūst atvērtāka sabiedrībai. 

Tāpat tikšanās laikā tika arī pārrunāti jautājumi saistībā ar aktuālajiem izaicinājumiem cilvēkresursu piesaistē, atalgojuma sistēmas un darba vides uzlabošanā. 

“Iedzīvotāji nonāk saskarsmē ar Valsts policijas pārstāvjiem visnepatīkamākajās savas dzīves situācijās, meklējot atbalstu un palīdzību, ko arī sniedzat.

Tāpēc vien policista darbs ir viens no sarežģītākajiem,” sacīja Rinkēvičs, izsakot pateicību ikvienam policistam, kas veic savu ikdienas darbu.

Sarunā Rinkēvičs vēlreiz uzsvēra, ka valsts drošība ir nedalāma un ir nepieciešams stiprināt iekšlietu dienestus, tai skaitā VP, risinot cilvēkresursu piesaistes, atalgojuma sistēmas un darba vides uzlabošanas jautājumus, bet ne tikai.

Ar VP vadības komandu Valsts prezidents arī pārrunāja sabiedrības dienaskārtībā nesen nonākušos naida noziegumus Daugavpilī un Jūrmalā un Valsts policijas rīcību tajos. 

Rinkēvičs atzīmēja, ka šādos naida un nacionālās drošības jautājumos sodi ir par maigu un Valsts policijas iesaiste un darbība ir īpaši svarīga jau no paša sākuma.

Tikšanās laikā Valsts prezidents iepazinās ar Operatīvās vadības centra darbību un apskatīja Valsts policijas ekipējumu, transportlīdzekļus un speclīdzekļus. 

Lasiet arī: Kariņš piedāvā saglabāt esošo koalīciju, pārdalot trīs ministru portfeļus

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas