VIDEO | Rinkēvičs vēlas, lai Latvijas komercbankas kreditētu aktīvāk

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ceturtdien, 13. jūlijā, Rīgas pilī tikās ar Latvijas Bankas (LB) prezidentu Mārtiņu Kazāku, lai pārrunātu aktuālos banku un finanšu sektora jautājumus. Īpaša uzmanība sarunā tika pievērsta situācijai kreditēšanas jomā, ziņo Valsts prezidenta kanceleja.

Tāpat tika apspriestas jaunākās makroekonomiskās prognozes, kā arī turpmākā Valsts prezidenta un Latvijas Bankas sadarbība.

Tikšanās laikā puses pārrunāja aktuālo situāciju kreditēšanas jomā – augstās kreditēšanas izmaksas, vājo Latvijas komercbanku interesi izsniegt kredītus un tādējādi sniegt ieguldījumu Latvijas tautsaimniecības attīstībā un konkurētspējas veicināšanā.

Valsts prezidents vērsa uzmanību, ka sagaida radikālu virziena maiņu

no Latvijas komercbanku puses, tostarp aktīvu darbību gan no Latvijas Bankas, gan valdības puses finanšu pakalpojumu pieejamības uzlabošanā.

Kazāks iepazīstināja valsts galvu ar jaunākajām LB makroekonomiskajām prognozēm. Tās liecina, ka inflācija Latvijā sākusi samazināties, un paredzams, ka tendence turpināsies. Vienlaikus inflācijas rādītāji eirozonā aizvien ir virs optimālā līmeņa.

Lasiet arī: Vidējais jūnija patēriņa cenu līmenis gada laikā palielinājās par 7,9%

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas