VIDEO | Sprādzienā Parīzē vairāki desmiti ievainoto

Smagā sprādzienā Parīzes centrālajā daļā ievainojumus guvuši 37 cilvēki, no tiem četri savainoti smagi, raksta britu raidorganizācija BBC.

Sprādziens trešdien, 21.jūnijā, noticis Francijas galvaspilsētas piektajā apgabalā, ēkā, kurā atrodas dizaina skola un katoļu izglītības sistēmas galvenais birojs. Ārkārtas dienestu darbinieki turpina darbu pie drupām, un viena persona joprojām nav atrasta. Saskaņā ar liecinieku teikto, pirms sprādziena bija jūtama spēcīga gāzes smaka.

Vietējā mēra vietnieks Eduārs Civels (Edouard Civel) sociālajos tīklos ziņojis, ka sprādziena iemesls bijusi gāzes noplūde, tomēr

varas iestādes informējušas, ka precīzs sprādziena iemesls vēl nav zināms.

Parīzes prokurore Laura Beko (Laure Beccuau) informēja, ka sākotnējās ēkas videoierakstu pārbaudes liecina, ka sprādziens nograndis ēkas iekšpusē. Pēc tam ēku apņēma liesmas, kas vēlāk savaldītas. Policija norobežojusi apkaimi, un notikuma vietu apmeklējis arī Francijas iekšlietu ministrs.

Kā ceturtdien, 22.jūnijā, informēja Parīzes mērijas pārstāvis, viena no pazudušajām personām atrasta slimnīcā, un otrs pazudušais joprojām tiek meklēts drupās.

Apkaime, kurā notika sprādziens, ir populāra tūristu vidū un pazīstama ar lielo studentu skaitu. Kāds students Le Parisien sacīja: “Es biju Valdegrasas baznīcas priekšā, kad dzirdēju sprādzienu un redzēju milzīgu, 20-30 metrus augstu uguns bumbu. Tad ēka ar milzīgu troksni sabruka. Es sajutu gāzes smaku, bet vajadzēja vairākas minūtes, lai atjēgtos.”

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas