VIDEO | Starptautiskā operācijā notver vienu no zināmākajiem organizētās noziedzības līderiem Latvijā

Šomēnes Latvijas policija sadarbībā ar ārvalstu kolēģiem, tostarp Spānijas Nacionālo policiju, aizturējusi vienu no zināmākajiem Latvijas organizētās noziedzības līderiem un vairākus viņa organizētās noziedzīgās grupas dalībniekus, ziņo Valsts policijā.

Persona aizturēta 10.septembrī, Valsts policijai īstenojot plašu starptautisko sadarbību un operatīvās informācijas apmaiņu ar Eiropas Policijas biroju (Eiropols) un Eiropas Savienības aģentūru tiesu iestāžu sadarbībai krimināllietās (Eirojusts).

Policija norāda, ka viņš tiek turēts aizdomās par noziedzīga tīkla vadīšanu, kas ietver arī starptautisku narkotiku tirdzniecību un nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā. Šī persona bija zināma ar savu grezno dzīvesveidu un biežajiem ceļojumiem uz ārzemēm, lai gan viņam nebija likumīgu ienākumu avotu, skaidro policijā.

Lai izvairītos no aizturēšanas, viņš ikdienā pārvietojās īpaši aprīkotā transportlīdzeklī kopā ar trim bruņotiem miesassargiem,

tādējādi demonstrējot sev pieejamās augstas drošības iespējas, atklājuši likumsargi.

Vienlaikus, veicot koordinētas aizturēšanas un kratīšanas kopīgas operācijas laikā Rīgā, policija sadarbībā ar pretterorisma vienību “Omega”, kā arī, iesaistot Valsts ieņēmumu dienesta Kinoloģijas nodaļas darbiniekus, aizturēja vēl deviņus tās pašas organizētās noziedzīgās grupas dalībniekus.

Savukārt ar Spānijas Nacionālās policijas atbalstu vēl sešas personas aizturētas Loreta de Mārā un Valensijā, Spānijā. Trīs no aizdomās turētajiem aizturēti Spānijā, pamatojoties uz Latvijas izdotajiem Eiropas apcietinājuma orderiem.

Kratīšanās kopumā konfiscēti vairāk nekā 110 000 eiro skaidras naudas, divi šaujamieroči, 95 munīcijas patronas, četras “airsoft” rokas granātas, divas bruņu vestes, 13 kilogrami marihuānas, viltoti personu apliecinoši dokumenti, četri transportlīdzekļi, kriptovalūtas maki, luksusa pulksteņi, kā arī pieņemti lēmumi par aresta uzlikšanu mantai – desmit nekustamajiem īpašumiem ar kopējo vērtību ap 500 000 eiro.

Šī bija viena no prioritārajām Valsts policijas, kā arī “Eiropola” izmeklēšanām. Cieši sadarbojoties visām iestādēm, iegūta nepieciešamā informācija, lai apzinātu šīs organizētās noziedzīgās grupas darbību, uzsver Valsts policijā. 

Kopīgās operācijas laikā Spānijā veiktajās darbībās piedalījās trīs Latvijas amatpersonas, savukārt Latvijā atradās arī “Eiropola” eksperts.

“Eiropols” arī sniedza tehnisko un kriminālistikas atbalstu, palīdzot iegūt un analizēt pierādījumus, kam būs būtiska nozīme turpmākā izmeklēšanā. Savukārt tiesu iestāžu sadarbību starp Latviju un Spāniju koordinēja “Eirojusts”.

 

 

Lasiet arī: Lietu izskatīšanas termiņi var pagarināties tiesnešu trūkuma dēļ

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas