VIDEO | Tramps fritē frī, Harisa apciemo baznīcas un abi pirms vēlēšanām apmainās ar asiem uzbrukumiem

Tuvojoties vēlēšanām, Kamala Harisa (Kamala Harris) un Donalds Tramps (Donald Trump) saasināja personīgos uzbrukumus – Tramps svētdien, 20.oktobrī, Pensilvānijas “McDonald’s” restorānā pasniedza frī kartupeļus, lai apstrīdētu Harisas apgalvojumu, ka viņa tur strādājusi, savukārt Harisa atrodoties Džordžijā, vietnē “X” rakstīja, ka Tramps ir “novārdzis, nestabils un nepiemērots” prezidenta amatam, ziņo britu raidorganizācija BBC.

Abi kandidāti, pirms 5.novembra vēlēšanām, cīnījās par balsīm svārstīgajos štatos, Harisai uzrunājot vēlētājus Džordžijā, bet Trampam organizējot kampaņu Pensilvānijas štatā.

Svētdienas pēcpusdienā, uzstājoties tradicionāli republikāņiem draudzīgajā Lankasteras apgabalā, Tramps īpaši izcēla ekonomiku un imigrāciju, norādot, ka, lai gan aptaujas liecina, ka ekonomika ir galvenā problēma, vēlētājiem vēl svarīgāka ir imigrācija, un apgalvoja, ka tā ir “lieta numur viens, par ko cilvēki vēlas runāt”.

Dienas sākumā Tramps apmeklēja “McDonald’s” Filadelfijas priekšpilsētā, kur viņš mācījās gatavot frī kartupeļus un pasniedza ēdienu caurbraukšanas punktā. Pats restorāns Trampa vizītes laikā bija slēgts

“Man patīk šis darbs,” sacīja republikānis, kurš pats ir iecienījis “Big Mac” un “Filet-o-Fish” burgerus, kārtējo reizi apsūdzot Harisu, ka viņa “melo” par to, ka savulaik strādājusi ātrās ēdināšanas uzņēmumu ķēdē.

“Es tagad esmu strādājis [McDonald’s] par 15 minūtēm ilgāk nekā Kamala,” sacīja Tramps.

 

Harisas pārstāvis Trampa triku ar “McDonald’s” nosauca par “izmisuma” soli, apsūdzot viņu melos un uzsverot, ka Harisa tur strādājusi 1983.gada vasarā.

Lai gan skolnieks, ar kuru runāja BBC, un kurš bija iekļauts tā gada “McDonald’s” izvietajā reklāmā gadagrāmatā, neatcerējās, ka būtu strādājis kopā ar Harisu, vidusskolas draugs, ar kuru runāja “The New York Times”, apstiprināja, ka Harisa tajā laikā strādājusi “McDonald’s” restorānā.

Svētdien Harisa nosvinēja savu 60.dzimšanas dienu un sniedza interviju telekanālam MSNBC, kura vadītājs viņai jautāja par Trampa piezīmi, ko viņš sestdien mītiņā Latrobā, Pensilvānijas štatā, izteica, sakot, ka viņa ir “sūdīga viceprezidente”.

Harisa sacīja, ka Trampa valoda “noniecina prezidenta amatu”, piebilstot, ka “viņš nav pelnījis tiesības” vēlreiz kļūt par prezidentu.

Dienas sākumā viņa aicināja melnādaino baznīcas apmeklētāju draudzi netālu no Atlantas, Džordžijas štatā, balsot pret “haosu, bailēm un naidu”, ko, viņasprāt, iemieso Tramps. Sestdien viņa teica, ka Tramps ir “nežēlīgs”.

Tikmēr “Tesla” un “SpaceX” dibinātājs, miljardieris Īlons Masks (Elon Musk), kurš atbalsta Trampu, solīja katru dienu dāvināt vienu miljonu ASV dolāru vēlētājiem, kuri parakstīs viņa ASV konstitūciju atbalstošu petīciju, lai atbalstītu Trampa centienus atgriezties Baltajā namā. Uzvarētājs tikšot izvēlēts pēc nejaušības principa.

Aptaujas liecina, ka abi kandidāti visā valstī, tostarp septiņos svārstīgajos apgabalos, kas var izšķirt vēlēšanu iznākumu, atrodas ļoti sīvā cīņā.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Ignalinas AES atļauts demontēt reaktora krātuves; parlaments sāk apspriest 2025.gada budžeta projektu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas