VIDEO | Ukrainas amatpersona: Belgoroda un Kurska šobrīd ir aktīvas kaujas zonas

Andrijs Jusovs, Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis, ceturtdien, 14.martā, paziņoja, ka bruņoti grupējumi, kurus viņš raksturoja kā Kremlim oponējošus krievus, turpina iebrukumu Krievijas teritorijā un ir pārvērtuši divus pierobežas reģionus, Belgorodu un Kursku, par “aktīvām kaujas zonām”, Belgorodas gubernatoram pēc ciematu apsekošanas paziņojot, ka naidīgo kaujinieku tur vairs nav, ziņo Reuters.

“Kurskas un Belgorodas apgabals tagad ir aktīvas kaujas darbības zona. To mēs apstiprinām,” valsts TV sacīja Jusovs, piebilstot, ka nemiernieki ir Krievijas pilsoņi, “kuriem nav citu iespēju un kuri ar ieročiem aizstāv savas pilsoniskās tiesības pret Putina režīmu”.

Pilsētas iedzīvotāji sociālajos tīklos publicē uzbrukumu sekas – izsisti dzīvojamo māju logi, degošas automašīnas un čaumalas uz ielām. Piektdienas rītā, Krievijas “vēlēšanu” dienā, tika publicēti skati pilsētā, kur, šķietami, redzama degoša automašīna.

Krievijas Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs “Telegram” kontā paziņoja, ka vienā no uzbrukuma zonām nav Ukrainas spēku, tomēr viņš piebilda, ka Kozinkas ciemats “tika smagi skarts. Bojājumi ir ļoti nopietni.” Iedzīvotāji tikuši evakuēti uz vietām, kur viņi ir drošībā.

Gladkovs iepriekš paziņoja, ka Ukrainas bruņoto spēku uzbrukumos ir nogalināti divi cilvēki un vismaz 20 ievainoti.

Kurskas apgabala gubernators Romāns Starovoits sniedza maz detaļu, taču “Telegram” norādīja, ka “Ukrainas teroristi nav pārtraukuši savus mēģinājumus ievest mūsu teritorijā diversantus”.

Viens no trim bruņotajiem grupējumiem – leģions “Brīvā Krievija” – “Telegram” ziņoja, ka, ņemot vērā abos reģionos notiekošo “ierobežoto militāro operāciju”, aicina atsevišķu pilsētu iedzīvotājus pamest šo teritoriju.

Otrs, “Sibīrijas bataljons”, paziņoja, ka tas ir novērojis “panikas noskaņojumu” Graivoronas pilsētā, netālu no Kozinkas, kur automašīnas stāv rindā, lai izbrauktu.

“Ukrainska Pravda” ziņoja par iedzīvotāju evakuāciju no Belgorodas apgabala, Graivoronas un Graivoronas apgabala.

 

Divi no šiem grupējumiem nedēļas sākumā bija ziņojuši par pārrobežu iebrukuma sākšanu.

Krievijas amatpersonas šīs grupas ir uzskatījušas par Ukrainas armijas un ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes marionetēm, kas, pēc Maskavas teiktā, cenšas izraisīt haosu Krievijā.

Lasiet arī: VIDEO | Krievijas pretkremliski noskaņotie kaujinieki apgalvo, ka ir uzsākuši iebrukumu Krievijā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas