VIDEO | Krievijas pretkremliski noskaņotie kaujinieki apgalvo, ka ir uzsākuši iebrukumu Krievijā

Trīs Ukrainā bāzēti pret Kremli noskaņoti krievu bruņotie grupējumi Krievijas brīvprātīgo korpuss, leģions “Brīvā Krievija” un “Sibīrijas bataljons” savos “Telegram” kanālos paziņoja, ka otrdien, 12.martā, uzsākuši iebrukumu Krievijā Kurskas un Belgorodas apgabalos no Ukrainas teritorijas, ziņo Reuters.

“Mēs atņemsim savu zemi režīmam centimetru pa centimetram,” savā “Telegram” kanālā paziņoja leģions “Brīvā Krievija”.

Ukrainas militārās izlūkošanas pārstāvis Andrijs Jusovs Ukrainas telekanālam “24 Channel” sacīja, ka grupējumi operāciju Krievijas teritorijā īsteno autonomi un patsāvīgi.

Viņš atklāja, ka vienībās ir Krievijas pilsoņi, kas darbojas Ukrainas “drošības un aizsardzības spēku” sastāvā. Neraugoties uz viņu iesaistīšanos Ukrainas atbrīvošanā no Krievijas iebrucējiem, Jusovs uzsvēra, ka šīs personas ir Krievijas pilsoņi, kuriem ir tiesības rīkoties savā valstī, lai aizsargātu savas pilsoniskās tiesības un pretotos Putina diktatūrai Krievijā, vēsta “Kyiv Independent”.

Šķiet, ka leģiona “Brīvā Krievija” ieraksts attiecināms uz gaidāmajām Krievijas vēlēšanām, kas notiks šajā nedēļas nogalē.

“Cilvēki balsos par to, ko viņi vēlas, nevis par to, kas viņiem uzspiests. Krievi dzīvos brīvībā,”

tika citēts grupas ieraksts.

Krievijas Aizsardzības ministrija apgalvoja, ka tā novērsusi Kijivas mēģinājumu ielauzties Krievijas pierobežas teritorijā Belgorodas un Kurskas apgabalā, norādot, ka iebrukums noticis vienlaikus trīs virzienos. Ministrija tieši nepieminēja grupējumus, taču apgalvoja, ka pret “Ukrainas teroristiem”, kas mēģināja ielauzties Krievijas teritorijā, tika raidītas raķetes un artilērija, vēsta “Kyiv Independent”.

Leģions “Brīvā Krievija” un Krievijas brīvprātīgo korpuss jau iepriekš ir uzņēmušies atbildību par citiem pārrobežu uzbrukumiem Krievijai no Ukrainas teritorijas.

Lasiet arī: Krievija grib pārrakstīt vēsturi, anulējot Padomju Savienības lēmumu par Krimas nodošanu Ukrainai

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas