VIDEO | Ukrainas spēki dodas dienvidu virzienā; atkarots stratēģiski nozīmīgs ciemats

Ukrainas spēki turpina virzīties caur Krievijas okupētajiem Ukrainas dienvidaustrumu reģioniem, un atbrīvojuši Staromajorskas ciematu, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Pretuzbrukums šobrīd galvenokārt vērsts uz apdzīvoto vietu atbrīvošanu dienvidu virzienā un uz teritorijām ap Bahmutu, ko maijā pēc mēnešiem ilgām kaujām izdevās ieņemt Krievijai. Ukrainas amatpersonas ziņo par lēnu, bet stabilu progresu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins atzinis, ka pēdējās dienās ukraiņu uzbrukumi kļuvuši intensīvāki, tomēr norādīja, ka krievu aizsardzības līnijas nav pārrautas.

Kāda ASV amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, Reuters pastāstīja, ka

Ukraina vismaz uz vienu pretuzbrukuma virzienu nosūtījusi rietumvalstu apmācītos karavīrus.

Mediju ziņojumi liecina par jaunu fāzi uzbrukumā.

Sociālajos tīklos publiskots video, kurā redzams, kā Ukrainas karavīri svin Staromajorskas atbrīvošanu. Video redzams karavīrs, kas saka: “35.brigāde un teritoriālās aizsardzības vienība Ariy ir veikuši savu uzdevumu un atbrīvojuši Staromajorsku. Slava Ukrainai!”

Ciemats atrodas uz dienvidiem no nelielu apdzīvotu vietu virknes, ko Ukraina atbrīvoja, sākoties pretuzbrukumam. Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara norādīja, ka ukraiņu spēki turpina atttīrīt ciematu.

Ceturtdien, 27.jūlijā, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apmeklēja Ukrainas austrumu un dienvidu reģionus, tostarp Dņipro un Odesu, kur viņš ar vietējām amatpersonām apsprieda Krievijas nodarītos postījumus graudu noliktavām. Vakara videouzrunā Ukrainas prezidents gandrīz nerunāja par situāciju frontē.

Ukrainas militārais analītiķis Oleksandrs Kovaļenko norādīja, ka

nākamais ukraiņu mērķis ir Staromliņivka, kas atrodas apmēram piecus kilometrus no Staromajorskas.

Intervijā medijam RBC UA Kovaļenko sacīja, ka ciemats ir okupantu cietoksnis, kas veido otro aizsardzības līniju.

Ukraiņu virzība uz dienvidiem vērsta uz sauszemes savienojuma pārraušanu starp 2014.gadā anektēto Krimu un pēdējā gada laikā okupētajiem reģioniem. Par spīti Ukrainas spēku panākumiem, Maskava joprojām kontrolē apmēram 20% Ukrainas teritorijas.

Lasiet arī: Lēš, ka Ukrainas pretuzbrukuma galvenais virziens būs Zaporižjas apgabalā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas