VIDEO | Uzcelts Igaunijas vēsturē lielākais sniegavīrs

Desmitiem Tartu apriņķa Neo mazpilsētas iedzīvotāju palīdzēja pabeigt Igaunijas līdz šim lielāko sniegavīru, sniegavīram sasniedzot iespaidīgo 11 metru augstumu, ziņo Igaunijas medijs ERR.

Masīvais sniegavīrs, kas atgādina Minecraft spēlē sastopamās struktūras, ir veidots no trīs pamatīgiem sniega blokiem.

Projektam tuvojoties noslēgumam, bija nepieciešami pēdējie pieskārieni – virsmas nogludināšana, taču temperatūra bija padarījusi konstrukciju cietu kā akmens, tāpēc nācās saukt palīgā motorzāģa operatoru.

 

 

Sniegavīra projekta pārraugs Janars Savīrs (Janar Saviir) sacīja, ka grūtības sagādājuši laikapstākļi, kas atnesa lietu, pēc kura strauji pazeminājās temperatūra. Savīrs norādījis, ka konstrukcija ir sasalusi un tas nodrošina tās stabilitāti un drošību.

Neraugoties uz laikapstākļu likstām, komanda ir pārliecināta, ka sniegavīrs stāvēs vēl ilgi.

Vietējie iedzīvotāji ir aktīvi iesaistījušies sniegavīra būvēšanas procesā pie Veskijerves ezera. Iedzīvotāju iesaistīšanās neaprobežojoties ar vērošanu vien, iedzīvotājiem aktīvi līdzdarbojoties celtniecības procesā.

Piaa, viena no vecākajām pilsētiņas iedzīvotājām, izteica savu prieku un līdzdalības sajūtu, neraugoties uz savu pieticīgo fizisko ieguldījumu, pirmajā dienā uzliekot savu pirkstu uz sniegavīra.

Motorzāģa operators Reins labprātīgi un bez maksas nolīdzināja sniegavīru, cēlā mērķa vārdā.

Šī bija pirmā reize, kad viņš uzņēmās šādu uzdevumu, taču viņam vienmēr ir bijusi interese tikt galā ar jauniem izaicinājumiem.

Sniegavīra projekts, kas tika uzsākts aptuveni pirms mēneša, ieilga krietni ilgāk par sākotnēji plānoto nedēļas nogali, jo radās dažādi šķēršļi, piemēram, smago sniega kluču pacelšanas tehnikas sagāde.

Janars uzsvēra, ka katrs kaut kolektīvi ko atnesa, un tā tika paveikti galvenie uzdevumi, norādot, ka ziedojumos bija iekļauti arī tik mazi priekšmeti kā uzgriežņi un skrūves.

Lasiet arī: Gaidāms slapjš sniegs un atkala; vietām sniega segas biezums palielināsies par 5 cm

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas