VIDEO | Zelenskis aizrautīgi runājot par nepadošanos ASV televīzijā tiek cenzēts

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis intervijas laikā svētdien, 5.novembrī, noraidīja pieņēmumu, ka karš ar Krieviju ir nonācis strupceļā un aizrautīgi runājot, kāpēc “nav gatavs” sarunām ar Krieviju, lietoja asus vārdus, ziņo Kyiv Post.

Ukrainas prezidents komentēja izskanējušās ziņas par to, ka ASV un Eiropas amatpersonas ir runājušas ar viņa valdību par kara izbeigšanu, pēc tam, kad Ukrainas bruņoto spēku vadītājs Valērijs Zalužnijs atzina, ka frontes līnija ir nonākusi “strupceļā”.

Svētdienas vakarā, NBC raidījumā Meet the Press, Zelenskis sacīja, ka ASV amatpersonas “zina, ka

es neesmu gatavs runāt ar teroristiem, jo viņu vārds neko nenozīmē”.

Zelenskis paziņoja, ka viņam pašlaik nav nekādu attiecību ar krieviem un viņi zinot gan viņa, gan viņa valsts un cilvēku nostāju pret “dialogu ar teroristiem”, un uzstāja, ka diplomātijas turpināšanai Krievijas spēkiem vispirms ir jāatstāj Ukrainas teritorija.

Intervijas beigās raidījuma vadītāja jautāja Zelenskim, vai viņš nevēlas dalīties ar to, kas viņam liek nepadoties un vai viņš kādreiz jūtas “uzvarēts”.

Zelenskis teica, ka, lai gan viņam ir daudz spēka un enerģijas, viņš nevēlas cīnīties mūžīgi “augstās cenas dēļ”, jo karš atņem cilvēkus, varoņus, gan vīriešus, gan sievietes, gan bērnus.

“Bet mēs neesam gatavi atdot savu brīvību šim nolādētajam teroristam Putinam. Tas arī viss, tāpēc mēs cīnāmies.”

Intervijas sākumā Zelenskis noraidīja runas par to, ka karš ir nonācis strupceļā,

taču atzina, ka “situācija ir sarežģīta”.

Viņš minēja, ka trūkst pretgaisa aizsardzības sistēmu frontes līnijā, kas ļauj Krievijai kontrolēt debesis, tādējādi liedzot Ukrainas spēkiem iegūt strauju progresu. 

Senāta Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Bens Kardins (Ben Cardin) ceturtdien žurnālam Politico sacīja, ka Zalžunija vārdi “saskan ar to, par ko mēs esam informēti”, taču “pastāv cerība, ka Ukrainas notiekošās pretuzbrukuma operācijas laikā viņi gūs lielākus panākumus”.

Saskaņā ar Kyiv Post, gada laikā frontes līnija starp abām karojošajām pusēm gandrīz nav pavirzījusies uz priekšu, neraugoties uz Ukrainas centieniem atgūt Krievijas okupēto teritoriju ar jūnijā sākto pretuzbrukumu.

Prezidents Zelenskis aktīvi cenšas nodrošināt lielāku pretgaisa aizsardzību, runājot ar Rietumu līderiem, kā arī mēģina saglabāt starptautisko atbalstu, konfliktam ilgstot jau vairāk nekā 600 dienas.

Lasiet vairāk: “Putins gūs panākumus”, ja ASV samazinās finansējumu Ukrainai, brīdina augstākā līmeņa vadītāji

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas