Vietām Latvijā sagaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss

Nedēļas pirmajā pusē saule mīsies ar mākoņiem. Otrdien, 18.jūnījā, vietām centrālajos un austrumu rajonos īslaicīgi līs, kā arī atsevišķos rajonos iespējams būs novērojams pērkona negaiss, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Dominējot lēnam līdz mērenam rietumu puses vējam, un naktī uz otrdienu dažviet veidosies migla. Trešdien no rīta valsts teritorijai pietuvosies jauna, intensīva nokrišņu zona, kas visā Latvijā nesīs lietu, vietām pat ļoti stipras pērkona lietusgāzes! Negaisa laikā gaidāmas krasas vēja brāzmas, valsts austrumos tās pat varētu sasniegt 18 m/s! Diennakts tumšajās stundās gaiss atdzisīs līdz +10…+15 grādiem, bet dienās termometra stabiņš lielākoties pakāpsies līdz +22…+26 grādu atzīmei, vien trešdien būs par dažiem grādiem zemāk.

Sinoptiķi atzīmē, ka trešdienas vakarā, nokrišņu zonai virzoties tālāku uz austrumiem, lietus mitēsies – palaikam debesis skaidrosies, ceturtdiena un piektdiena aizritēs bez būtiskiem nokrišņiem.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, kas teritorijas lielākajā daļā brāzmās pastiprināsies līdz 15 m/s.

Gaisa temperatūra naktīs +11…+15 grādi, dienās +20…+23 grādi, piekrastē, kā ierasts, būs nedaudz vēsāks laiks.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā norāda, ka prognozes nedēļas nogalei un svētku dienām ir ļoti mainīgas. Sestdien dienas pirmajā pusē starp mākoņiem uzspīdēs saule, taču jau pēcpusdienā valsts teritoriju šķērsos nokrišņu zona, naktī uz Līgo svētkiem vietām tā atnesīs stipru lietu.

Arī Jāņu naktī vietām, galvenokārt valsts austrumos, uzlīs. Atmosfēras spiediena izmaiņu dēļ, jau sestdien visā valsts teritorijā pastiprināsies vējš – līdz pat pēcsvētku darba nedēļai tas brāzmās varētu sasniegt 15-19 m/s. Gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā nedēļas otrajā pusē, dienās līdz +16…+21 grādam.

Lasiet arī: Izvirzīti kandidāti “Rail Baltica” izmeklēšanas komisijai

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas