Viļņas lidosta NATO samita laikā apturēs lidojumus

NATO samita laikā tiks apturēti lidojumi Viļņas lidostā, un gaisa telpā teju nedēļu būs noteikti ierobežojumi, kas attieksies arī uz neliela izmēra gaisa transportlīdzekļiem, raksta Lietuvas sabiedriskais medijs LRT.

Lietuvas Transporta un komunikāciju ministrija piektdien, 14.aprīlī, informēja: “NATO samita laikā Lietuvā 11.-12.jūlijā, saskaņā ar NATO drošības prasībām, tiks aizliegti lidojumi 30 kilometru rādiusā no izstāžu centa Litexpo. Lidojumi no Viļņas lidostas būs pārtraukti tikai no 11.jūlija pusdienlaika līdz 12.jūlija pulksten 14.00.”

Ministrija arī piezīmēja, ka, ņemot vērā paredzēto ļoti intensīvo gaisa satiksmi Viļņas un Kauņas lidostās samita laikā,

iespējama lidojumu kavēšanās un citi darbības traucējumi.

Tiek ieteikts šajās dienās izvairīties no šo lidostu izmantošanas, un plānot lidojumus citādi.

Oficiālajā paziņojumā norādīts: “Aicinām ņemt vērā, ka no 7. līdz 13.jūlijam būs spēkā arī citi gaisa satiksmes ierobežojumi virs Lietuvas teritorijas, tostarp aizliegums lidot nelielām lidmašīnām, gaisa baloniem vai lidrobotiem.”

Saskaņā ar Lietuvas lidostas datiem, ierobežojumi nozīmē vairāk nekā 100 atceltus lidojumus. Lidsabiedrības laicīgi informēs pasažierus par atceltajiem reisiem.

Plānots, ka NATO samits vienkopus pulcēs apmēram 40 delegācijas no alianses dalībvalstīm un tas partnervalstīm. Uz samitu ielūgts arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Visu rakstu angļu valodā lasiet šeit: https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/1962323/vilnius-airport-will-halt-flights-during-nato-summit

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Muita izmeklē sankciju pārkāpumus. Top konkurss vēja parku attīstīšanai

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas